BL - "Milioneri" u mirnoj luci!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.02.2015.
22:22
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Nemačke vezao je treću uzastopnu pobedu u Bundesligi kojom je nastavio beg iz "crvene zone" i uplovio u sigurnu luku.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

U nekim drugim okolnostima treća vezana pobeda Borusije iz Dortmunda ne bi izazvala veliku pažnju sportske javnosti ali se posle svih nedaća Klopovog tima ovakva serija doživljava kao vest dana.

Vicešampion Nemačke savladao je Štutgart rezultatom 2:3 (1:2) na startu 22. kola Bundeslige čime je obezbeđen ulazak u nešto mirniju luku nakon dužeg perioda tavorenja u zoni ispadanja.

Golove pogledajte OVDE!

Prvi pogodak na utakmici viđen je u 15. minutu ali je sudija opravdano poništio gol koji je postigao Pjer-Emerik Obamejang.

Deset minuta kasnije nije bilo nikakve sumnje, Obamejang je bio u liniji nakon Kagavine asistencije pa je Borusija stigla do prednosti u 25. minutu igre.

Publika na "Mercedes-Benc Areni" nije dugo čekala na nova uzbuđenja pošto je već u 32. minutu glavni arbitar pokazao na belu tačku nakon prekršaja koji je u kaznenom prostoru gostujućeg tima načinio Nuri Sahin.

Precizan izvođač najstrože kazne za domaći sastav bio je Florijan Klajn pa je Štutgart posle samo sedam minuta od vodećeg gola Borusije stigao do izjednačenja.

Do odlaska na odmor Borusija je uspela da stigne do novog vođstva i to preko Ilkaja Gundogana koji je iskoristio asistenciju Šinđija Kagave.

Činilo se da će rezultat postavljen na poluvremenu biti konačan nakon svih prilika koje su gosti propustili u završnici utakmice ali je onda u poslednjim minutima viđen po još jedan gol na obe strane.

Najpre je Marko Rojs uvećao prednost Borusije pogotkom u 89. minutu a konačan rezultat postavio je Georg Nidermajer udarcem glavom, nakon kornera koji je izveo naš Filip Kostić.

Neven Subotić proveo je svih 90 minuta na terenu, Miloša Jojića nije bilo ni u protokolu, dok je asistent kod drugog gola Štutgarta u igru ušao u 78. minutu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke