BL - 'Milioneri' slavili na krilima Rojsa i Mihtarijana!

Autor: Vladimir Nestorović
petak 29.08.2014.
22:23
Izvor: Sportske.net

U meču koji je otvorio drugo kolo Bundeslige, Borusija iz Dortmunda na gostovanju je savladala ekipu Augsburga, a konačan rezultat bio je 2:3.

Beta/AP Photo/Kerstin Joensson
Beta/AP Photo/Kerstin Joensson

Povezane vesti

Uprkos ubedljivoj prednosti u većem delu susreta, Borusija iz Dortmunda uspela je da u pravoj drami u finišu zabeleži prvu pobedu u ovogodišnjoj Bundesligi, a savladana je ekipa Augsburga rezultatom 2:3.

U startnim postavama obe ekipe našla su se tri srpska internacionalca - Neven Subotić, Miloš Jojić u redovima gostiju, i Nikola Đurđić u dresu Augsburga.

Već nakon 15 minuta na semaforu je pisalo 0:2. Prednost 'Milionerima' doneo je Marko Rojs nakon sjajnog duplog pasa sa Kevinom Groskrojcem, da bi na 0:2 posle kornera povisio Sokratis Papastopulos.

Usledila je sjajna prilika za domaće, koju je propustio Đurđić, iako se našao oči u oči sa golmanom Vajdenfelerom.

Drugo poluvreme donelo je nešto sporiji tempo meča, koji je odgovarao gostima, koji u 79. minutu stižu do trećeg gola, a strelac je bio Adrijan Ramos, koji je zamenio Kevina Groskrojca nekoliko minuta ranije.

Do kraja meča ostalo je desetak minuta, svi su mislili da je pobednik rešen, ali ne i Augsburg. Za svega 7 minuta, domaći stižu do dva brza gola, najviše zahvaljujući Abdulu Babi, koji je upisao dve asistencije i pronašao Raula Bobadilju u 83. i Tima Matavža u 90. minutu.

Ipak, Augsburg nije imao snage za potpuni preokret, pa je meč okončan pobedom Borusije rezultatom 2:3.

Golove sa meča pogledajte OVDE.

Utisci?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke