BL - Košmarni dan za favorite, samo Bajern izuzetak!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.10.2014.
17:26
Izvor: Sportske.net

Zahvaljujući novim kiksevima najvećih rivala, Bajern već počeo da ozbiljno odmiče na vrhu tabele. Bavarci su danas lako savladali Hanover, Dortmund opet razočarao, ali i Šalke i Leverkuzen.

Beta/AP Photo/dpa, Peter Kneffel
Beta/AP Photo/dpa, Peter Kneffel

Povezane vesti

Nemački šampion Bajern odigrao je danas baš u šampionskom ritmu pred svojim navijačima, u duelu sa Hanoverom.

Tim Pepa Gvardiole je već u prvom poluvremenu otklonio sve dileme oko pobednika ovog susreta i zahvaljujući dvostrukim strelcima Levandovskom i Robenu na kraju slavio sa ubedljivih 4:0.

Golove možete da pogledate OVDE.

Levandovski je najavio trijumf Bavaraca već posle šest minuta igre, da bi Roben u 13. duplirao prednost. U finišu prvog poluvremena Levandovski je sjajno završio akciju posle odlične asistencije Šaćirija, a konačnih 4:0 postavio je Roben posle solo akcije u 79. minutu meča.

Za razliku od Bajerna, ''Milioneri'' iz Dortmunda su opet razočarali. Činilo se da je posle pobede nad Anderlehtom u Ligi šampiona kriza polako postala prošlost, međutim, u Bundesligi se posrtanja ekipe Jirgena Klopa nastavljaju.

Treći poraz u poslednje četiri utakmice u Bundesligi naneo im je danas Hamburg, koji je golom Lasoge, posle prave pometnje u odbrani domaćih, u finišu prvog poluvremena doneo konačnih 1:0. Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Neven Subotić nije bio u startnoj postavi Dortmunda, dok je Jojić dobio priliku u drugih 45 minuta, međutim, nije uspeo da doprinese preokretu.

A ako je za utehu ''Milionerima'', danas su ponovo kiksnuli i Leverkuzen i Šalke.

''Farmaceuti'' su na svom terenu, iako sa igračem više u većem delu drugog poluvremena, na kraju jedva izvukli bod protiv Paderborna (2-2), dok je Šalke ostao praznih šaka na gostovanju sve boljem Hofenhajmu. Domaćin je slavio sa 2:1, zahvaljujući golovima u prvih pola sata, dok je u finišu meča poraz Šalkea samo ublažio Huntelar.

Naš Stefan Mitrović odigrao je drugih 45 minuta za ekipu Frajburga, koja je osvojila bod na ''Vezeru'', protiv domaćeg Verdera, a večeras još igraju Ajntraht i Keln od 18:30h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke