BL - ''Koltovi'' u seriji, Štutgart spasio čast gostiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.10.2015.
17:28
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano šest utakmica osmog kola Bundeslige. Znatno bolji učinak domaćih ekipa, Štutgart jedini od gostiju izbegao poraz.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Najveću pažnju privukao je duel dva nemačka predstavnika u Ligi šampiona ove sezone, Menhengladbaha i Volfsburga, a domaći tim je na kraju slavio rezultatom 2-0 i tako nastavio seriju pobeda u Bundesligi posle pet vezanih poraza u prvih pet kola.

Golova dugo nije bilo na ovoj utakmici, sve do 75. minuta, kada je Rafael cenrtirao za rezervistu Nordtvajta, a ovaj postigao prelep gol za nekih 20 metara. Inače, Nordtvajt je samo šest minuta ranije ušao u igru - 1:0.

Samo četiri minuta kasnije novi šok za aktuelnog vicešampiona. Štindl je asistirao za Traorea, a ovaj preciznim udarcem duplira prednost ''Koltova'' - 2:0!

Ovo je treća uzastopna pobeda Menhengladbaha u Bundesligi i ova ekipa je definitivno ''pobegla'' iz donjeg dela tabele.

Golove možete da vidite OVDE.

Još ubedljivija danas je bila ekipa Herte, koja je u Berlinu savladala Hamburg rezultatom 3-0.

Trijumf domaćih najavio je Kalu u 17. minutu, a sve dileme oko pobednika rešio je Vedad Ibišević sa dva pogotka, u 76. i 78. minutu meča - 3:0.

Ovo je četvrta pobeda Herte koja je zadržala mesto u vrhu tabele, na četvrtoj poziciji sa 14 bodova.

Najmanje pogodaka bilo je u Hanoveru, samo jedan, ali vredan tri boda za domaći tim u duelu sa Verderom.

Trenutak odluke dogodio se u 53. minutu kada je Salif Sane bio najviši u skoku pred golom gostiju iz Bremena, a posle kornera koji je odlično izveo Kijotake - 1:0 za Hanover.

Ekipa Ajntrahta iz Frankfurta, sa našim Ignjovskim svih 90 minuta na terenu, poražena je kao gost od Ingolštata rezultatom 2-0.

Rezultatska neizvesnost je, poput meča u Menhengladbahu dugo trajala, a onda u razmaku od samo šest minuta, od 78. do 84, domaći tim dva puta trese mrežu golmana Hradeckog.

Gros je najpre ''načeo'' goste, a konačnih 2-0 postavio je Maks u 84. minutu meča.

Čast gostiju danas je spasio Štutgart, koji je igrao nerešeno, 2-2 na gostovanju ekipi Hofenhajma.

Domaćin je dva puta vodio, golovima Volanda, u 33. iz jedanaesterca i 77. minutu, a bod gostima doneli su Kliment u 64. i Verner u finišu meča za konačnih 2-2.

Štutgart je danas nastupio bez našeg reprezentativca Filipa Kostića, koji je, kao što već znate, povređen u prošlom kolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke