BL - ''Koltovi'' i ''Farmaceuti'' nastavili mrtvu trku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.12.2014.
17:27
Izvor: Sportske.net

Derbi 15. kola Bundeslige danas su odigrali Leverkuzen i Menhengladbah. Pobednika nije bilo, pa su jedni i drugi ostali poravnati po broju bodova na deobi trećeg mesta.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Današnji meč u Leverkuzenu bio je prilika da se jedna od dve pomenute ekipe izdvoji na trećoj poziciji, iza Bajerna i Volfsburga, ali se to nije dogodilo.

Na kraju, 1-1, što znači da posle ovog kola Leverkuzen, Menhengladbah, ali i Augsburg, imaju po 24 osvojena boda, pet manje od drugoplasiranog Volfsburga i 15 u odnosu na vodeći Bajern.

Poveli su domaći, i to već u 18. minutu, kada je posle lepog dodavanja Štefana Kislinga, Hakan Čalhanoglu sjajnim udarcem sa preko 20 metara, iskosa sa desne strane poslao loptu pod prečku gola golmana Zomera - 1:0!

Ipak, ''Farmaceuti'' su minimalnu prednost uspeli da sačuvaju samo do finiša prvog poluvremena, kada je Menhengladbah izjednačio. Igrao se 40. minut, korner za goste izveo je Azar, a u gužvi pred golom Leverkuzena se najbolje snašao Bruers, koji preciznim udarcem šalje loptu u levi ugao gola - 1:1.

Ostatak meča protekao je u manje-više ravnopravnoj borbi, imali su i jedni i drugi prilike za pobedu, ali je do kraja ostalo 1-1.

Golove možete da pogledate OVDE.

Dodeajmo još da od 17:30h Volfsburg i Paderborn zatvaraju 15. kolo Bundeslige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke