BL - Kiksevi Lajpciga i Dortmunda, večeras promocija šampiona?

Autor: Darko Mitrović
subota 29.04.2017.
17:26
Izvor: Sportske.net

Odigrano je prvih pet današnjih mečeva 31. kola Bundeslige, a glavni utisak su remiji Bajernovih prvih pratilaca, kao i ubedljiva pobeda poslednjeplasiranog Darmštata.

Beta/Ina Fassbender/dpa via AP
Beta/Ina Fassbender/dpa via AP

Povezane vesti

''Milioneri'' su u Dortmundu danas dočekali ekipu Kelna, ali nisu opravdali očekivanja navijača. Meč je završen bez golova, rezultatom 0:0.

Prvo poluvreme obeležio je veliki pritisak Dortmunda i dva poništena gola domaćih. Najpre se to dogodilo u 15. minutu, kada je Obamejang zatresao mrežu, ali taj gol nije priznat zbog ofsajda, a onda i u 34. minutu kada je nesuđeni strelac bio Marko Rojs.

U međuvremenu, Marko Rojs je u 27. minutu imao još jednu veliku priliku, ali je nije iskoristio, baš kao ni naš Miloš Jojić na drugoj strani, dva minuta kasnije.

U nastavku slaba predstava, domaći su i dalje imali inicijativu, ali su se ''Jarčevi'' umešno branili i na kraju stigli do velikog boda.

Neven Subotić je u ekipi Kelna odigrao svih 90 minuta, a Miloš Jojić je zamenjen deset minuta pre kraja meča.

Isti rezultat i u Lajpcigu, gde domaćin nije uspeo da slomi otpor ekipe Ingolštata, i pored bolje igre u većem delu meča, i nekoliko odličnih prilika. U finišu su gosti ostali i bez isključenog Moralesa, ali ni to nije pomoglo drugoplasiranoj ekipi na tabeli za dođe do očekivnog trijumfa. Zelke je u 92. minutu imao priliku da donese trijumf Lajpcigu, ali ni on nije bio precizan, pa je domaćin morao da se zadovolji remijem.

Zbog toga, ako Bajern večeras (18:30h) savlada Volfsburg, i definitivno će obezbediti novu šampionsku titulu.

Da je Darmštat u ostatku sezone igrao kao što to čini u poslednjih nekoliko kola, sigurno se ne bi nalazio na dnu tabele Bundeslige.

''Fenjeraš'' je, naime, danas ostvario i treću uzastopnu pobedu, i to veoma ubedljivu na svom terenu protiv Frajburga - 3:0, ali je i dalje daleko od bilo kakvog uspona na tabeli.

Plate je u 22. minutu doveo Darmštat u vođstvo, a prednost domaćina duplirao je Gondorf na kraju prvog poluvremena. Frajburg ni u nastavku nije uspeo da odgovori, a trijumf Darmštata samo je potvrdio Šiplok u 65. minutu meča - 3:0.

Menhengladbah je uspeo da prekine mini seriju od dva vezana poraza u prethodna dva kola. ''Koltovi'' su danas kao gosti savladali ekipu Majnca sa 2:1 i uvećali šanse za plasman na evropsku scenu.

Štindl je u 31. minutu doveo goste u vođstvo, a na 0:2 povisio je Šulc, na samom startu drugog poluvremena. Taj rezultat ostao je na snazi sve do 89. minuta, kada je Muto ublažio poraz Majnca.

U Bremenu je Verder nastavio svoju sjajnu prolećnu seriju, pošto je danas savladao Hertu rezultatom 2:0 i probio se na šesto meto na tabeli, sa 45 osvojenih bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kristian
Saturday, 29.04.2017
18:02

hahahahahahah ajmo Lajpciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig-PLASTIKA

avatar
Al(a)din
Saturday, 29.04.2017
17:58

Vredi ovde pohvaliti jedino Bremen i Darmstat. Zao mi je sto je Darmstat ispao iz BL, voleo bih da se vrate ponovo. Oni su bili dokaz da pare nisu sve, bez para ostali u BL

avatar
RB Leipzig(najjači)
Saturday, 29.04.2017
17:58

Ne! Ne i ne! Sramota! Jedino sto je dobro je sto Bajern gubi od Volfsburga!

avatar
Kristian Lok
Saturday, 29.04.2017
18:53
avatar
Al(a)din
Saturday, 29.04.2017
19:55