BL - Herta odnela bodove iz snežne mećave!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 22.11.2015.
17:48
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Herte savladali su Hofenhajm u pretposlednjoj utakmici 13. kola nemačke Bundeslige, a duel na "Olimpijskom stadionu" obeležili su polarni uslovi za igru.

twitter.com/HerthaBSC
twitter.com/HerthaBSC

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 13. kola nemačke Bundeslige odigrana je u Berlinu koji je tokom popodneva pogodila snežna mećava pa je i "Olimpijski stadion" bio prekriven snežnim pokrivačem.

Herta je u teškim uslovima za igru slavila protiv Hofenhajma rezultatom 1:0 (1:0), a jedini gol na meču postigao je prvotimac gostujuće ekipe koji je loptu smestio u sopstvenu mrežu.

Prvi deo prvog poluvremena odigran je na granici regularnog pošto je sneg prekrio teren, o čemu ste više mogli da pročitate OVDE!

Upravo je u takvim nefudbalskim uslovima domaćin uspeo da stigne do pobedonosnog gola nakon prekida u 30. minutu. Eugen Polanski želeo je da otkloni opasnost iz sopstvenog šesnaesterca ali je loptu skrenuo ka stativi od koje se odbila u gol.

Golman Hofenhajma Oliver Bauman imao je loptu na ruci ali je zakasnio i izbacio je iz gola u momentu kada je već celim obimom prešla gol liniju.

Ispostavilo se da je taj autogol Eugena Polanskog odlučio podbenika pošto do kraja meča nije bilo pogodaka iako je drugo poluvreme odigrano u mnogo boljim uslovima, s obzirom na to da je sneg prestao da pada.

Nakon sedme pobede u sezoni Herta se probila do četvrte pozicije na tabeli, dok Hofenhajm ostaje zakovan za dno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke