BL - Golčine, Đurđićeva asistencija, nova Bajernova lekcija

Autor: Darko Mitrović
subota 29.11.2014.
17:29
Izvor: Sportske.net

Favoriti uspešni u današnjim mečevima 13. kola Bundeslige. Ubedljive pobede Leverkuzena i Šalkea, Bajernu dovoljan i minimalac u Berlinu. Nikola Đurđić asistent u novoj pobedi Augsburga.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Aktuelni šampion Nemačke nastavlja sa deljenjem lekcija svojim rivalima u Bundesligi. Bajern je danas gostovao u Berlinu, gde je upisao jubilarni, 10. trijumf ove sezone u domaćem šampionatu.

Bavarci su domaću Hertu savladali sa 1:0, a gol koji je odlučio pobednika postigao je Arjen Roben, odličnim udarcem sa nekih 18 metara, u 27. minutu meča.

Gol možete videti OVDE.

Mogao je šampion i do ubedljivijeg trijumfa, ali Bernat u prvom poluvremenu, kao i Levandovski u finišu meča nisu uspeli da realizuju još dve odlične prilike za gol.

Mnogo ubedljiviji bio je Leverkuzen, koji je pred svojim navijačima deklasirao ekipu Kelna sa čak 5:1. Gosti su se držali do nekih desetak minuta pre kraja, a onda je usledioo furiozan finiš ''Farmaceuta'', u režiji dvostrukih strelaca Drmića i Belarabija, za konačnih 5:1.

Ipak, najlepši trenutak meča je sjajan gol Čalhanoglua iz ''slobodnjaka'' u 61. minutu.

Odličnu partiju prikazao je i Šalke, koji je u Gelzenkirhenu ubedljivo savladao Majnc, rezultatom 4:1, uz het-trik Klasa Jana Huntelara. Naš Filip Đuričić je u ekipi gostiju ovaj meč odgledao sa klupe za rezerve.

A za razliku od Đuričića, Nikola Đurđić je dao značajan doprinos u pobedi Augsburga nad Hamburgom od 3:1. I Đurđić je meč počeo sa klupe, ali je priliku dobio već u 12. minutu umesto povređenog Matavža.

Poveli su gosti preko Van der Varta u samom finišu prvog poluvremena, da bi u petom minutu nastavka domaći izjednačili posle slobodnog udarca, iz koga se ''izrodila'' Đurđićeva asistencija i pogodak Altintopa.

I taj gol pogledajte OVDE.

To je bila najava konačnog trijumfa domaćih, već trećeg uzastopnog, a za konačnih 3:1 pobrinuli su se Bobadilja i Verhag.

Konačno, još jednu ubedljivu pobedu domaćih izborio je Verder, koji je sa četiri lopte u mreži ispratio novajliuju u ligi, ekipu Paderborna - 4:0. Ovaj meč je obeležila golčina Zlatka Junuzovića, koju možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksandar El Matador
Saturday, 29.11.2014
18:36

Dortmund opet zadnji do sutra a onda će Frankfurt samo to potvrditi! Borba za opstanak je neminovna a moguće je i ispadanje!