BL - Frajburg produbio Hertinu krizu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.01.2017.
17:26
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Frajburga upisali su osmu pobedu u nemačkom šampionatu, a trijumfom nad Hertom dodatno su produbili krizu u kojoj se nalazi klub iz Berlina.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 18. kola nemačke Bundeslige odigrana je u nedelju popodne u Frajburgu gde je istoimeni domaćin ugostio Hertu iz Berlina.

Frajburg je slavio rezultatom 2:1 (1:0) i tako stigao do osmog trijumfa u Bundesligi, dok je Herti ovo bio četvrti poraz na poslednjih pet utakmica.


Domaći su do prednosti stigli u završnici prvog dela igre nakon lepe akcije kod koje je i odbrana Herte loše reagovala pa je Janik Haberer levom nogom tukao u donji desni ugao i pogodio protivničku mrežu.

U drugom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja sve do same završnice meča kada smo videli još dva pogotka, po jedan na obe strane.

Najpre je Frajburg preko Nilsa Petersena povisio prednost na 2:0 u 87. minutu, ali je Julijan Šajber samo dva minuta kasnije vratio nadu Herti da može makar do boda.

Domaći su nakon primljenog gola odgovorili na najbolji mogući način. Frajburg je nastavio da igra napadački i nije dozvolio gostima da do poslednjeg sudijskog zvižduka priđu golu čime su zasluženo upisali nova tri boda.

Za domaće je nastupio i naš Aleksandar Ignjovski koji je na terenu proveo poslednjih desetak minuta.

Frajburg se nakon osme pobede u Bundesligi probio na osmu poziciju na tabeli sa 26 bodova, dok je Herta nastavila da posrće i sada je šesti tim nemačkog šampionata sa četiri boda više od današnjeg rivala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke