BL - Frajburg 'gurnuo' Hertu ka Cvajti

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.02.2015.
17:37
Izvor: Sportske.net

Pretposlednja utakmica 21. kola nemačke Bundeslige ujedno je bila i derbi začelja. Frajburg je na gostovanju Herti preskočio današnjeg rivala na tabeli i gurnuo prestonički klub ka Cvajti.

Beta/AP Photo/dpa, Uli Deck
Beta/AP Photo/dpa, Uli Deck

Povezane vesti

Pretposlednji susret 21. kola nemačke Bundeslige predstavljao je direktan okršaj klubova koji se bore za opstanak pošto su koplja ukrstili šesnaestoplasirani Frajburg i petnaestoplasirana Herta.

Herta je pred domaćim navijačima imala priliku da se udalji od "crvene zone" ali je totalno razočarala pošto je Frajburg slavio rezultatom 0:2 (0:1), poslavši tako svog današnjeg rivala u zonu istadanja.

Golove pogledajte OVDE!

Gosti sa jugozapada Nemačke u potpunosti su zaslužili tri boda koja nose iz Berlina pošto su tokom većeg dela meča bili bolji rival od svog domaćina.

Vođstvo Frajburgu doneo je Feliks Klaus koji se sjajno snašao u petercu domaćeg tima nakon prodora Karima Abdula Džabara Gedea po levoj strani.

Trijumf gostujućeg tima potvrdio je Maksimilijan Filip nakon kornera u 52. minutu a domaćin je najbolju priliku za postizanje gol propustio dva minuta pre kraja kada je Štokerov udarac izblokirao neko od defanzivaca Frajburga.

Frajburg je današnjim trijumfom pobedgao iz zone ispadanja ali će u slučaju da Paderborn iznenadi Hanover ponovo dospeti u "crvenu zonu". Herta sasvim sigurno čeka naredno kolo u društvu koje strepi za opstanak u ligi sa 21 bodom na isto toliko odigranih utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke