BL - Dortmund ponovo ''melje'', Kostićeva utešna asistencija

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.11.2015.
17:29
Izvor: Sportske.net

U prvoj današnjoj utakmici 14. kola nemačke Bundeslige, Dortmund je pred svojim navijačima ubedljivo savladao ekipu Štutgarta.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Posle dva uzastopna poraza, od Hamburga u Bundesligi (1-3) i Krasnodara u Ligi Evrope (0-1), ''Milioneri'' su se ponovo vratili na pobednički kolosek.

Dortmund je danas u 14. kolu Bundeslige deklasirao Štutgart rezultatom 4-1 i učvrstio se na drugom mestu na tabeli Bundeslige.

Mnogo toga bilo je poznato već posle prvih dvadeset minuta. Domaći su poveli u četvrtom minutu golom Gonzala Kastra, a petnaest minuta kasnije, Obamejang je duplirao prednost na 2-0.

Ipak, posle akcije Filipa Kostića u 40. minutu i pravovremenog centaršuta sa leve strane, Didavi je uspeo da smanji na 2-1 i vrati nadu ''Švabama''.

Međutim, u nastavku Dortmund potvrđuje svoj kvalitet. Autogolom Nidermejera, domaći stižu i do trećeg gola, a u samom finišu meča Obamejang na asistenciju Ramosa pogađa za konačnih 4-1.

Golove možete da vidite OVDE.

Pobeda Dortmunda mogla je da bude i ubedljivija, da je koji minut ranije i Mhitarijan iskoristio veliku priliku za domaće.

Večeras se igraju još dve utakmice kojom će biti kompletirano 14. kolo Bundeslige. Od 17:30h Augsburg dočekuje Volfsburg, a Leverkuzen ekipu Šalkea.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Michael Jordan No1
Sunday, 29.11.2015
18:37

Bravo za Borusiju Dortmund prelep fudbal igraju!Obamejang zver.