BL - Dortmund od sjaja do očaja, Šalke slavio u derbiju

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 22.11.2014.
17:24
Izvor: Sportske.net

Igralo se 12. kolo Bundeslige u redovnom terminu od 15:30, a još jednu pobedu je zabeležila ekipaBajerna. Pobede Šalkea i Leverkuzena, poraz Volfsburga.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Ekipa Bajerna je zabeležila još jednu pobedu u nizu, stradala je ekipa Hofenhajma ovog puta kojoj je ovo bio treći uzastopni poraz u Bundesligi nakon sjajnog starta.

Golove za šampiona Nemačke postigli su Mario Gece neodbranjivim udarcem sa nekih 25 metara, Robert Levandovski koji je iskoristio odličnu asistenciju Arjena Robena i poslao loptu u mrežu, kao i sam Roben pred sam kraj meča majstorskim potezom nakon duplog pasa sa Levandovskim. Postigao je Bajern još jedan gol do kraja, strelac je bio Rode.

Bajern je bio bolji tim tokom celog meča, ali nije Hofenhajm toliko bio u podređenom položaju i samo zahvaljujući Manuelu Nojeru mreža Bajerna je ostala netaknuta.

Vredan pomena je i Bastjan Švajnštajger koji je sredinom drugog poluvremena ušao u igru i dobio ogromne aplauze sa tribina. Bio je ovo njegov prvi meč nakon Svetskog prvenstva u Brazilu.

Golovi OVDE.

Leverkuzen je nagovestio da bi mogao da se vrati u prepoznatljivu formu sa početka prvenstva pošto je odigrao sjajnu utakmicu protiv Hanovera. Kisling, Son i Belarabi su bili strelci, dok je za domaće pogodio Gulselam.

Majnc za koji je nastupio Filip Đuričić od sredine drugog dela igre odigrao je nerešeno na svom terenu protiv Frajburga za koji je igrao Stefan Mitrović, bilo je 2:2, dok je Menhengladbah ušao u lošu seriju, nakon poraza od Dortmunda poražen je i na svom terenu od Frankfurta sa 1:3.

Učesnici evropskih takmičenja su ukrstili koplja u ovom kolu, a Šalke koji igra LŠ bio je bolji od Volfsburga i tako im prekinuo odličnu seriju pobeda. Čupo-Moting je bio dvostruki strelac, na drugoj strani Olićev i Bendtnerov gol nisu bili dovoljni za barem nerešen ishod iako su gubili sa 3:0.

Neverovatni Dortmund je ponovo ostao bez pobede. Nakon prošlonedeljnog dobrog rezultata i pobede nad imenjakom iz Menhengladbaha, ovoga puta je ekipa Jirgena Klopa uspela da ispusti prednost od 2:0 na gostovanju Paderbornu. Nije pomogao ni srpski reprezentativac Miloš Jojić koji je igrao umesto povređenog Rojsa od 67. minuta. Neven Subotić je odigrao ceo meč.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalista
Saturday, 22.11.2014
18:57

..Bajern je konacno ucinio ono cemu tezi zadnjih nekoliko godina- unistio je Borusiju iz Dirtmunda,jedinog distojnog protivnika u ligi!
Sad moze da se okomoti..

avatar
Ivan Mihajlovic
Saturday, 22.11.2014
19:41

Ostali bez dva igraca i sad ih je Bayern unistio :D Southampton je ostao bez pola ekipe prosle sezone pa igraju odlicno. Tako da te price ne piju vodu.

avatar
Kristian
Sunday, 23.11.2014
00:42

a koji su to igraci koje je Bayern kupio od Dortmunda godinama u nazad

avatar
INTERnacionalista
Saturday, 22.11.2014
23:38

..godinama unazad im Bajern razbija ekipu,to je opste poznato!