BL - Buđenje ''fenjeraša'', kiks Dortmunda, debakl Augsburga pred Partizan

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.09.2015.
21:58
Izvor: Sportske.net

Posle odličnih rezultata na startu nove sezone i serije od pet vezanih pobeda, Dortmund večeras prvi put kiksnuo. U isto vreme, dve ekipe koje su imale pet uzastopnih poraza, večeras su upisale pobede!

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Večerašnjim mečevima kompletirano je šesto kolo Bundeslige.

U centru pažnje bio je meč u Hofenhajmu, gde je gostovala odlična ekipa Dortmunda. Gosti su ušli u meč kao veliki favoriti posle sjajnih rezultata u prethodnim utakmicama, ali večeras su morali da se zadovolje bodom - 1:1.

Iznenađenje je najavio Sebastijan Rudi u 42. minutu, kada je na asistenciju Vargasa uspeo da savlada Burkija i dovede Hofenhajm u vođstvo od 1-0.

Tim rezultatom se ušlo u nastavak meča, a posle deset minuta igre u drugom poluvremenu, Obamejang je doneo Dortmundu izjednačenje - 1:1.

U Gelzenkirhenu, Šalke je savladao ekipu Ajntrahta sa 2-0, a vodeći gol postigao je Matip u 76. minutu meča. Nada gostiju trajala je do samog finiša, a onda je, u 90. minutu Liroj Sane potvrdio pobedu Šalkea - 2:0.

U ekipi Ajntrahta svih 90 minuta odigrao je Aleksandar Ignjovski, dok je Slobodan Medojević utakmicu odgledao sa klupe.

Uspešan na svom terenu bio je i Leverkuzen, koji je golom Ćićarita sredinom drugog poluvremena savladao ekipu Majnca.

I onda, hit večeri - pobede Štutgarta i Menhengladbaha, ekipa koje u prvih pet kola nisu uspele da osvoje ni jedan jedini bod.

Štutgart je, sa našim Kostićem svih 90 minuta na terenu, kao gost slavio u Hanoveru rezultatom 3-1.

Poveli su domaći u 14. minutu golom Karamana, činilo se da ''Švabama'' preti novi poraz, ali umesto toga, veliki preokret. Već u 16. minutu Gentner je izjednačio, da bi dva minuta kasnije Verner doveo goste u vođstvo.

Konačnih 1-3 postavio je Maksim u 90. minutu meča.

Ubedljiv je bio i Menhengladbah, koji je posle promene trenera, večeras na svom terenu savladao narednog Partizanovog rivala u Ligi Evrope, ekipu Augsburga sa 4-2.

Sve je bilo rešeno već u prvih 20 minuta, kada su ''Koltovi'' izrešetali mrežu gostiju i poveli sa 4-0! Golmana Hica su, redom, savladali Džonson, Džaka, Štindl i Dahud.

U nastavku su gosti uspeli samo da ublaže poraz, golovima Verhaga u 51. i 74. minutu, oba puta iz jedanaesteraca.

Golove sa večerašnjih mečeva možete da vidite OVDE.

Posle šestog kola Bajern vodi sa 18 bodova, Dortmund je drugi sa 16, Šalke treći sa 13, ispred Volfsburga sa 11 bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Borriello99
Thursday, 24.09.2015
10:51

Rojs se tek vratio posle povrede i to je jedini razlog sto ga je Tuhel sacuvao, ne zeleci da rizikuje ...protok lopte nije bio prepoznatljiv, jer nije bilo Gundogana od pocetka ali dbr ne moze sve uvjek biti top, u nedelju ce se vratiti na pobjednicki kolosjek protiv Darmstada. Uz Bajern definitivno najljepsi fudbal u Evropi igraju.

avatar
Mario Götze - Return
Wednesday, 23.09.2015
23:42

Mia San Mia napokon smo se izdvojili na vrhu...Hofenhajm je jako neugodan ove sezone i mi smo ih jedva pobedili,ko zna mozda oni iznenade ove sezone kao npr Augzburg prosle sezone...Imaju par dobrih igraca kao npr Varela,Foland,Rudi...Greska je bila izvodjenje Rojsa iz igre...nadam se ovako losoj utakmici Augzburga i protiv Partizana i da cemo uzeti sva 3 boda...

avatar
zeks
Wednesday, 23.09.2015
22:12

Dortmund se propisno ispromasivao.Na kraju su imali i srece sto uzese bod.Velika greska izvodjenje Rojsa,trebao je Kagavu da zameni koji je bio prilicno los veceras.

avatar
Wednesday, 23.09.2015
22:04

Meni je bitno da je Obamejang dao gol.