BL - Bajernove muke u Frankfurtu, ''Koltovima'' malo i dva penala!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.10.2016.
17:29
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo popodne u Bundesligi, mnogo neizvesnosti i novi kiks šampiona, i to sa igračem više.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Bajern je u Frankfurtu poveo već posle deset minuta igre, kada je Alaba iz ''sumnjive'' situacije asistirao Robenu, a ovaj preciznim udarcem iskosa sa leve strane pogodio suprotni ugao - 0:1

Činilo se tada da će Bajern bez većih problema opravdati ulogu favorita, međutim, ekipa Ajntrahta bila je silno motivisana i ambiciozna, igrala je bez respekta prema velikom favoritu i kako je meč odmicao gosti su imali sve više problema.

A kao plod bolje igre Ajntrahta stigao je i pogodak mađatskog reprezentativca Sabolša Huštija u 43. minutu, za izjednačenje na 1:1.

Nešto ranije videli smo i jednu (ne)spornu situaciju pred golom Bajerna, kada je Aleks Majer šutirao, a Manuel Nojer na gol liniji zaustavio loptu, ili malo iza nje, s obzirom da je gol tehnologija pokazala da je lopta otprilike sa 2/3 prečnika bila u golu.

I u nastavku slična slika na terenu, otvoreno se igralo na obe strane, a veliku priliku da Bajernu donese novo vođstvo imao je Kinglsi Koman, koji je u situaciji jedan na jedan sa Hradeckim pogodio stativu.

Ipak, nešto kasnije, u 62. minutu meča, Bajern je posle kornera sa desne strane ipak došao do još jednog pogotka. Humels je sa ivice kaznenog prostora uposlio Kimiha, a ovaj se sjajno snašao i rutinski poslao loptu u mrežu - 1:2.

Koji minut kasnije, posle jedne gužve na terenu, domaći su ostali bez isključenog Huštija, a Karlo Ančeloti je u tim trenucima izveo iz igre Komana i uveo Roberta Levandovskog.

Delovalo je da će otpor domaćina popustiti, ali umesto toga Fabijan je na asistenciju Čandlera savladao Nojera za 2:2 i taj rezultat domaći su do kraja zasluženo održali!

Taj gol možete da pogledate OVDE.

Dodajmo još i da je naš Mijat Gaćinović u ekipi Ajntrahta bio na klupi za rezerve.

Za to vreme u Kelnu, glavnu ulogu imao je dvostruki strelac Modeste, koji je golovima u 28. i 39. minutu iz penala doneo sigurnu prednost domaćima. To vođstvo ostalo je na snazi sve do samog finiša utakmice, kada je Hinterser postigao počasni gol za Ingolštat - 2:1.

Naših internacionalaca, Filipa Mladenovića i Miloša Jojića nije bilo ni na klupi u pobedničkoj ekipi.

U Menhengladbahu nije bilo golova, ali velika uzbuđenja nisu izostala. U meču protiv Hamburga, za koji je i ovoga puta starter bio naš Filip Kostić, ''Koltovi'' nisu iskoristili prednost igrača više još od 25. minuta, kada je Kleber skrivio i penal.

Sa bele tačke nije bio precizan Han, njegov udarac je zaustavio golman domaćih.

U nastavku,m konkretno u 60. minutu, ekipa Menhengladbaha je iznudila još jedan jedanaesterac, ali ovoga puta je Štindl pogodio prečku, pa je do kraja ostalo 0:0.

Remi i u Augsburgu, gde je gostovao Šalke, taj meč je završen rezultatom 1:1. Bentaleb je prelepim golom u 65. doveo Šalke u vođstvo, a samo dva minuta kasnije izjednačio je Bajer.

U seriji pobeda je Hofenhajm, koji je danas na svom terenu upisao i treći uzastopni trijumf, i to protiv Frajburga rezultatom 2:1.

Bundesliga, sedmo kolo

Subota:

Keln - Ingolštat 2:0

Augsburg - Šalke 1:1

Ajntraht - Bajern 2:2

Hofenhajm - Frajburg 2:1

Menhengladbah - Hamburg 0:0

18:30h Verder - Leverkuzen

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja K Xavi
Sunday, 16.10.2016
13:59

Auzburg izjednacio nakon 2 minuta???

avatar
scofield
Sunday, 16.10.2016
04:55

Ovo nista ne znaci za Ancelotija. On sa puno jacim Milanom retko osvajao ligu a u LŠ ubijao na mesto, tako i sa Realom osvojio LŠ. Anceloti se ne ocenjuje sada vec u maju, u finalu LŠ.

avatar
AfricaLoF
Saturday, 15.10.2016
19:12

Neverovatni Keln koji je najvece iznenadjenje.

avatar
Il Faraone
Saturday, 15.10.2016
18:01

Ovaj Kimih bolji strelac od Leve

avatar
Saturday, 15.10.2016
18:20

Pep je od njega napravio SILU!

avatar
Saturday, 15.10.2016
18:00

Anceloti kup trener,Dortmund ako se uozbilji Bajern ostaje bez titule.

avatar
NIKE
Saturday, 15.10.2016
18:25

Potpisujem prvi dio tvog komentara.

avatar
Bayern Munchen_fb
Saturday, 15.10.2016
17:34

A šta reći Bayern puca po šavovima od kad je Gvardiola otišao. Kod Anćelotija nešto neštima igramo loše u prvenstvu a u Ligi Prvaka daj bože da prodjemo grupu ovom igrom.

avatar
Saturday, 15.10.2016
18:28

Igra jeste bila očajna, ali ne menjam svoje mišljenje. I dalje tvrdim da će Bajern daleko dogurati u LŠ, štaviše, možda i osvoji.

avatar
Bayern Munchen_fb
Saturday, 15.10.2016
21:48

Daj bože da uzmemo triplu krunu al teško ako budemo igrali vako. Pozdrav