BL - Bajernova deveta u nizu, Augsburg tone, raspucani Kruze...

Autor: Darko Mitrović
subota 17.10.2015.
17:27
Izvor: Sportske.net

Ni deveto kolo nije donelo nikakvu promenu kad je Bajern u pitanju. Aktuelni šampion Nemačke nastavio sa pobedama i dodatno se učvrstio na vrhu tabele. A Partizanov rival u Ligi Evrope, ekipa Augsburga i dalje posrće.

BETA/AP Photo/Joerg Sarbach
BETA/AP Photo/Joerg Sarbach

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna nastavili su sa pobedama i posle prvenstvene pauze. Tim Pepa Gvardiole danas je gostovao u Bremenu i savladao domaću ekipu Verdera rezultatom 1-0.

Deveti uzastopni trijumf u isto toliko odigranih mečeva u novoj sezuoni Bundeslige Bajernu je doneo Tomas Miler, koji je pobedonosni gol postigao u 23. minutu, na asistenciju Alkantare.

Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Osim Bajerna, uspešan u gostima bio je i novajlija u ligi, ekipa Darmštata, koja je sa 2-0 savladala ekipu Augsburga. Glavni deo posla gosti su završili već u prvih pola sata. Vagner im je već u sedmom minutu doneo vođstvo, a konačnih 0-2 postavio je Nimejer u 29. minutu meča.

Ovo je već šesti poraz Augsburga od početka sezone, pa je Partizanov rival ostao pri samom dnu tabele, sa samo pet osvojenih bodova.

Golova jedino nije bilo u duelu Hamburga i Leverkuzena, završeno je rezultatom 0-0, a u Gelznerkirhenu je Šalke u poslednjim trenucima meča došao do pobede nad Hertom - 2:1.

Sve je počelo odlično za domaći tim. Naime, gosti su već od 18. minuta ostali bez isključenog Vedada Ibiševića, a devet minuta kasnije Hevedes je doneo prednost Šalkeu.

Činilo se da brojčano jači Šalke neće imati problema da makar zadrži stečenu prednost, ali u 78. minutu Salomon Kalu je šokirao domaće navijače izjednačujućim golom, za konačnih 1-1.

Ipak, Herta nije izdržala do kraja, kapitulirali su gosti u trećem minutu nadoknade vremena, kada je Maks Mejer postigao pobedonosni gol za Šalke - 2:1.

A ubedljivo najviše golova doneo je duel Volfsburga i Hofenhajma. Domaći su slavili sa 4-2, a ovakav epilog najavljen je već u prvih sedam minuta, kada su Kruze u prvom i Dost u sedmom minutu doneli dva gola prednosti ''Vukovima''.

Golovima Toljana u 29. i Šmida u 54, gosti uspevaju da anuliraju ''minus'', ali je zatim usledio novi odgovor u režiji Kruzea, koji sa još dva pogotka, u 62. i 83. minutu postavlja konačnih 4-2.

Bundesliga, 9. kolo

Subota:

Augsburg - Darmštat 0-2

Verder - Bajern 0-1

Hamburg - Leverkuzen 0-0

Šalke - Herta 2-1

Volfsburg - Hofenhajm  4-2

18:30h Ajntraht - Menhengladbah.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 17.10.2015
19:01

Previse eksperimentise.

avatar
S-I-M-K-E_
Saturday, 17.10.2015
17:56

Ako Gvardiola ode iz Bajerna,siguran sam da je to zato sto nikad nije bio u ovako dosadnoj ligi kao sto je Bundes Liga...Posto mislim da ovo ni Gvardioli nje zanimljivo,ocekujem da ce namjerno izgubiti bodove u nekoj narednoj utakmici,jer Bajern je sposoban da dobje svaku utakmicu do kraja prvenstva.

avatar
Dropkick Murphys
Saturday, 17.10.2015
18:50

Ide na kraju sezone,ubedjen sam.....Ako ne osvoji LS,o daljem ostajanju ne vredi ni govoriti,a ako je i osvoji,to ce onda biti kruna njegovog boravka u Minhenu.........Naravno,domaca titula nije neki podvig,LS je ono sto ce doneti sud o Gvardioli u Bajernu....Licno,ne svidja mi se sta je Pep radio prethodne 2 sezone,ali ove mogu da se smatraju cak i prvim favoritima za LS....Pod uslovom da se prestane sa tumbanjem pozicija igracima,da bekovi igraju bekove,a ne stopere i krila,zadnje vezne i sta ti ja znam,i pod uslovom da Gvardiola prestane sa eksperimentisanjem i frankenstajnovksim formacijama,koje je forsirao prethone 2sezone....