BL - Bajerne, imaš li milosti?

Autor: Darko Mitrović
subota 21.02.2015.
17:31
Izvor: Sportske.net

Gde je stao pre nedelju dana protiv HSV-a, Bajern je nastavio danas u duelu sa Paderbornom - još jedna goleada aktuelnog šampiona. Šalke i Leverkuzen prokockali prednost protiv Verdera, odnosno Augsburga, čiji je golman junak dana!

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Posle kraćeg zatišja, koje se dogodilo u meču osmine finala Lige šampiona protiv Šahtjora, fudbaleri Bajerna u Bundesligi nastavljaju da ''terorišu'' svoje rivale.

Podsetimo, u prošlom kolu su na svom terenu deklasirali Hamburg sa 8-0, a večeras su n gostovanju Paderbornu brojali ''samo'' do šest.

Bilo je 6-0 za ekipu Pepa Gvardiole, koja nezadrživo grabi ka novoj šampionskoj tituli.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku Roberta Levandovskog, koji je sa dva pogotka, u 24. i 37. minutu stavio do znanja domaćima da nemaju šta da traže u ovom meču.

U nastavku, Bavarci su se još više razgoropadili, dva puta je pogodio najbolji strelac Arjen Roben, a još po jednom i Riberi i Vejzer, koji je lepo lobovao golmana domaćih.

Golove Bajerna možete da pogledate OVDE.

Za razliku od Bajerna, Šalkje i Leverkuzen su dozviolili da u nadoknadi vremena ostanu bez celog plena.

Šalke je na svom terenu golom Mejera od 61. minuta vodio protiv Verdera, držao je minimalnu prednost do poslednjih trenutaka meča, a onda je u drugom minutu nadoknade vremena Predl utišao ''Veltins Arenu'' - 1:1.

Slično je prošao i Leverkuzen u Augsburgu. Drmić je već posle osam minuta igre doneo prednost ''Farmaceutima'', ona je trajala do četrnaestog minuta u natavku meča, kada je Kajubi izjednačio na 1-1.

Rejnarc je, zatim, u 84. minutu vratio prednost gostima, činilo se da će odneti sva tri boda, ali je u poslednjim trenucima meča golman Augsburga Hic postavio konačnih 2-2.

Naš Nikola Đurđić je u ekipi Augsburga ušao u samom finišu, neposredno pre izjednačujućeg gola domaćih.

Pobednika nije bilo ni u Frajburgu, gde je gostovao Hofenhajm. Taj meč je završen rezultatom 1-1, a znatno sigurniji na svom terenu bio je Majnc, koji je sa 3-1 savladao ekipu Ajntrahta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke