BL - Bajern demonstrira silu, Dortmund ''u kanalu''!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.10.2014.
17:27
Izvor: Sportske.net

NI dvonedeljna pauza nije ništa promenila kad je u pitanju forma Bajerna i Dortmunda. Šampion nastavio u šampionskom ritmu, a ''Milioneri'' nastavili katastrofalnu seriju i sve su bliži dnu tabele! Filip Kostić čovek preokreta u Štutgartu.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna sve više podsećaju na izdanja iz prošle sezone, kada su superiorno došli do titule, mnogo pre završetka takmičenja.

Posle nešto slabijeg starta ove jeseni, sada su već u ozbiljnoj seriji pobeda, a četvrti uzastopni trijumf su upisali danas na svojoj ''Alijanc Areni'' protiv Verdera. I to veoma ubedljivi trijumf, rezultatom 6:0!

Sve je danas bilo rešeno posle prvih 45 minuta igre, kada su kapiten Filip Lam, zatim sjajni Ćabi Alonso, Miler iz penala i Mario Gece izrešetali mrežu gostiju iz Bremena, koji su bili potpuno nemoćni da se odupru Gvardiolinoj mašineriji!

Ali, nisu se domaći zaustavili ni na ta četiri pogotka, već su i u nastavku stvarali šanse, preko Robena, Lama, Gecea, a ''petarda'' je konačno ''pukla'' u 79. minutu, kada je raspoloženi Lam postigao svoj drugi gol, da bi konačnih 6:0 postavio Mario Gece, takođe svojim drugim golom - 6:0, šesta pobeda Bajerna ove sezone!

Svi golovi OVDE.

A za to vreme u Kelnu, Dortmund je, verovali ili ne, upisali već peti poraz u prvih osam kola Bundeslige! ''Jarčevi'' su danas bili bolji, slavili na svom terenu sa 2:1, pa Jirgenu Klopu ostaju sve veće brige kako da probudi svoj tim iz neočekivane agonije.

Keln je poveo preko Fogta u 40. minutu, Imobile je vratio nadu gostiuma početkom drugog poluvremena, ali je presudu ''Milionerima'' potpisao Coler u 74. minutu, za konačnih 2:1. Golovi OVDE.

U redovima Dortmunda danas nije bilo Miloša Jojića, dok je Subotić ušao tek u samom finišu meča.

Najviše uzbuđenja danas je bilo u Štutgartu, gde je Leverkuzen vodio sa 3:0 posle prvog poluvremena, ali su ''Švabe'' uspele da to nadoknade u nastavku i stignu do 3:3, a za konačan rezultat velike zasluge ima naš Filip Kostić, asistent kod trećeg pogotka svog tima.

Mladi reprezentativac Srbije je dobio priliku u 74. minutu, a samo dva minuta kasnije je asistirao Harniku, koji je doneo veliki bod ekipi Štutgarta u ovom meču - 3:3!

Što se tiče ostalih susreta, Majnc je na svom terenu savladao Augsburg sa 2-1, ali u pobedničkoj ekipi naš Filip Đuričić nije dobio priliku da zaigra. Ceo meč je odgledao sa klupe, dok je na drugoj strani Nikola Đurđić bio u startnoj postavi Augsburga, ali nije uspeo da dođe do izražaja, pa je već u poluvremenu zamenjen.

Istim rezultatom, ali kao gost, slavio je Volfsburg protiv Frajburga, u čijim redovima naš Stefan Mitrović nije ulazio u igru.Čovek odluke bio je dvostruki strelac Kaliđuri.

Konačno, još ubedljiviji u gostima bio je Menhengladbah, koji je slavio u Hanoveru sa 3-0, uz dva gola Kruzea i jedan Džake. ''Koltovi'' su ovim trijumfom nastavili trku za još uvek neprikosnovenim Bajernom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke