Bivši selektor Italije preuzima Lacio

Autor: Boban Filipović
subota 11.06.2016.
17:03
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji prenose da je dogovor već pao i da je mandat vršioca dužnosti trenera rimskih 'Orlova' Simonea Inzagija završen.

Beta/AP Photo/Antonio Clanni
Beta/AP Photo/Antonio Clanni

Povezane vesti

Kormilo Lacija preuzeće Ćezare Prandeli.

Dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka Di Marcio prenosi da će bivši selektor 'Azura' poptisati dvogodišnji ugovor, tj. da je prihvato ponudu predsednika Lacijala Klaudija Lotita.

Prandeli će imati godišnju platu 1.5 miliona evra.

59-godišnji stručnjak iza sebe ima dosta iskustva, tokom trenerske kariejre vodio je Atalantu, Leće, Veronu, Veneciju, Parmu, Romu, Fiorentinu i Galatasaraj.

Vodeći Fiorentinu bio je izabran za trenera godine u Seriji A 2009. godine što ga je kvalifikovalo za mesto selektora Italije.

Za kormilom 'Azura' bio je u peridu od 2010-2014, preuzeo je kormilo nakon Mondijala u Južnoj Africi gde tada aktuelni svetski šampion nije uspeo da izađe iz grupe, Slovačka je tada bila kobna po četu Marčela Lipija. Na prvom velikom takmičenju, EP u Poljskoj i Ukrajini, Italija je pod Prandelijevim vođstvom stigla do finala i tamo ubedljivo poražena od Španije (0:4), godinu dana kasnije na Kupu Konfederacija osvojeno je treće mesto, a poslednje veliko takmičenje na kom je vodio reprezentaciju bio je Mondijal u Brazilu, gde je ušešće završeno u grupnoj fazi nakon poraza od Kostarike i Urugvaja, koji su usledili posle startne pobede nad Engleskom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke