Bivši kapiten Zvezde - Najmalerozniji igrač na planeti?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 27.08.2015.
13:53
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate karijeru odličnog Dušana Baste, jedna stvar nedostaje. A ne može se reći da nije pokušavao...

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Dušan Basta nije uspeo, ponovo.

Sinoć je nastavljena malerozna serija nekadašnjeg Zvezdinog kapitena, kada su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona. Sjajni desni bek je šesti put u karijeri stao na korak od evropske elite.

Tri puta mu se to desilo sa Zvezdom, dva puta sa Udinezeom, sada je ostao praznih šaka sa Laciom.

Priča je počela pre 11 godina sa Zvezdom protiv PSV Ajndhovena, crveno-beli su dobili prvi meč sa 3:2, ali su potonuli na "Filips Areni", kada su Holanđani slavili sa 5:0.

Sledeći pokušaj je bio protiv Milana, koji je iako kažnjen u aferi "Kalćopoli" igrao u kvalifikacijama u leto 2006. "Rosoneri" su bili prejaki, dobili oba meča.

Poslednji pokušaj u dresu Zvezde Basta je pre odlaska u Italiju imao narednog leta, 2007. kada je bio i najbliži sa crveno-belima, na "Ajbroksu" je meč izgubljen sa 1:0, revanš je završio bez golova, a Basta se kasnije preselio u Udineze.

Sa "Zebretama" je probao dva puta, protiv Arsenala je 2011. bilo 1:0 za Engleze na "Emirejtsu", u revanšu je Di Natale izjednačio rezultat, ali su Van Persi i Volkot u nastavku odveli "Gunere" u grupnu fazu. Basta je tada bio na klupi, a najbliži je bio protiv Brage, kada je Udineze u revanšu posle 1:1 u Portugalu imao i vođstvo i na kraju ispao na penale.

Ovo je bio šesti pokušaj, ponovo prednost posle prvog meča i razočaranje sinoć protiv Leverkuzena. Teško je verovati da će sa Laciom Basta ponovo dobiti šansu da se bori za evropsku elitu, zaista je neverovatan maler, pa je vrlo moguće da nikada neće igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pjer
Thursday, 27.08.2015
17:02

nikad igrac, da mu nije friza nikad nebi bio primecen, zato je u italiji celu karijeru

avatar
thekrcun
Thursday, 27.08.2015
15:17

vec sam pomislio da se opet povredio,dobro je da nije.

avatar
Делија_момак
Thursday, 27.08.2015
14:09

Један је Душан Баста! Да није имао проблема са повредама, сигурно би направио још бољу каријеру. Ем је малер због ЛШ-а, ем због повреда. Слично као и кум му Боле Јанковић.

avatar
mafijaška pudla
Thursday, 27.08.2015
13:56