Bilbao udaljio Sosijedad od Lige Šampiona!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 12.03.2017.
13:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletik Bilbao slavili su na gostovanju u San Sebastijanu u okviru 27. kola španske Primere.

EPA/MIGUEL TONA
EPA/MIGUEL TONA

Povezane vesti

Izabranici Ernesta Valverdea slavili su na "Anoeti" rezultatom 0:2 (0:1) i tako umanjili šanse Real Sosijedada za mesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu Šampiona.

Iako je Sosijedad odigrao sjajno drugo poluvreme, gosti su imali više šansi u prvih 45 minuta, a u drugom poluvremenu su uspeli da iskoriste jednu grešku Odriozole i tako dođu do trijumfa.

Najpre su u 28. minutu poveli preko bivšeg fudbalera Atletiko Madrida Raula Garsije. Jeraj Alvarez je srušen u kaznenom prostoru domaćina, Garsija je preuzeo odgovornost, Ruli je bio na lopti, ali je ona ipak završila iza njegovih leđa nakon udarca sa kreča.

To je bilo sve od prvog poluvremena, gosti su bili bolji rival u tom periodu, a onda je Sosijedad zaigrao daleko angažovanije u nastavku.

Ipak, prvu priliku imali su Baskijci, a Injaki Vilijams je uspeo i da je pretvori u gol. Iskoristio je svoju brzinu tamnoputi reprezentativac Španije, ukrao je loptu defanzivcima Sosijedada nakon jednog lošeg pasa i lako matirao Rulija za 0:2.

Postigli su fudbaleri Real Sosijedad gol u 71. minutu, strelac je bio Navas, ali je njegov gol glavom nakon kornera poništen, zbog navodnog faula u skoku nad fudbalerom Bilbaa.

Sjajnu priliku je u 82. minutu imao Injigo Martinez, iskunsi štoper je tukao glavom, ali je nakon njegovog udarca lopta pogodila prečku, te domaći još jednom nisu imali sreće.

Na kraju je ostalo 0:2 za goste iz Baskije, Real Sosijedad ostaje peti sa četiri bod manje od četvrtoplasiranog Atletiko Madrida, dok je Bilbao sedmi sa 44 boda, četiri manje od današnjih rivala.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
siroliver
Sunday, 12.03.2017
16:09

*San Sebastian. Izvinjavam se na gresci

avatar
Vlada Canada
Sunday, 12.03.2017
14:55

Bojao sam se da Sosijedad moze da ugrozi Atletiko Madrid na putu za LS ali nam je Bilbao pomogao sjajnom igrom na Anoeti...Sosijedad ide na noge Barsi i Sevilji i dolazi nama tako su nam sanse za LS velike !!!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 12.03.2017
15:16

Pomogli i vama i sebi ;-)