Bilbao trijumfalno kroz Vigo!

Autor: Dragan Milosavljević
nedelja 15.03.2015.
00:03
Izvor: Sportske.net

Atletik nosi tri boda u Bilbao.

Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos
Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Dobra fudbalska predstava na "Balaidosu" gde su gosti odneli ceo plen. Bilo je 2-1 za Baskijce.

Prvo poluvreme je pripalo gostima iz Baskije koji su vodili 2-0 golovima Arica Adurica i Mikaela San Hozea. U drugom su domaći uspeli samo da ublaže poraz.

U uvodnoj fazi meča igralo se na sredini terena bez nekih većih uzbuđenja, ali ovu monotoniju prekida penal u 16. minutu koji je dosuđen gostujućem Atletiku.

Odgovornost je preuzeo iskusni Aduric i doneo vođstvo svojoj ekipi. On je najbolji strelac ekipe, ovo mu je bio 11 gol u sezoni.

Osokoljeni ovim pogotkom gosti su krenuli agresivnije u napade i imali su nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Injaki Vilijams.

U 32. minutu novi hladan tuš na "Balaidosu". Nabačenu loptu iz kornera je glavom zahvatio sjajni Aduric, lopta se odbija od prečke na nogu Mikaela San Hozea koji je šalje pored nemoćnog golmana za 2-0.

Posle ovog pogotka domaći su se malo trgli i u 36. minutu pripretili preko Fabiana Oreljane koji je propustio izglednu šansu.

U drugo poluvreme domaći su ušli dosta agresivnije ali Atletik preti prvi preko neumornog Arica Adurica koji propušta solidnu priliku da matira domaću Seltu.

Nemajući šta da izgube, fudbaleri iz Viga kreću u silovite napade i ofanziva je urodila plodom u 64. minutu kada je gol postigao Hoakin Larivej posle sjajnog centaršuta Fabiana Oreljane.

Domaći su nastavili sa napadima ali do kraja meča nisu uspeli da dođu do izjednačenja.

U 85. minutu meča Mikael San Hoze iz Atletika je dobio crveni karton.

Ovom pobedom Bilbao je vezao 3 trijumfa i popeo se u gornji deo tabele a Selta je pretrpela drugi poraz na poslednja dva meča. U prošlom kolu je bilo 4-1 za Viljareal.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke