BiH - Otkaz Sušiću!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.11.2014.
19:35
Izvor: Sportske.net

Kako se i očekivalo posle sinoćnjeg debakla reprezentacije BiH u Izraelu, Safet Sušić je danas smenjen sa mesta selektora ''Zmajeva''.

Beta/AP Photo/Amel Emric
Beta/AP Photo/Amel Emric

Povezane vesti

Da od sjaja do očaja nije dug put, na svojoj koži su osetili reprezentativci Bosne i Hercegovine, doskora neprikosnoveni junaci nacije, posle plasmana na Mondijal u Brazilu, a pogotovo njihov, sada već bivši selektor Safet Sušić.

Popularni Pape je u poslednje vreme bio sve češće na meti žestokih kritika javnosti u BiH, a rezultati ''Zmajeva'' u aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo išli su na ruku kritičarima.

''Kap koja je prelila čašu'' bio je sinoćnji ubedljivi poraz u Izraelu (0-3), kojim je selekcija BiH značajno umanjila izglede za plasman na Evropsko prvenstvo.

Danas je usledila sednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, na kojoj je Sušič najpre podneo izveštaj, odbivši pritom da sam podnese ostavku. Sat vremena od početka sednice, Sušić je napustio hotel ''Kristal'' na Ilidži, gde je sednica održana, a zatim su novinari iščekivali konačnu odluku Izvršnog odbora.

I, na kraju, ona je baš onakva kakva se i očekivala - Safet Sušić nije više selektor BiH!

U tamošnjoj javnosti su već počele spekulacije o njegovim potencijalnim naslednicima, ali o tom potom...
Izvršnog odbora NS/FS BiH




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lion
Tuesday, 18.11.2014
12:06

Ovo jedno malo duze stivo za raju u Srbiji, cisto da spoznaju sta je bila sustina problema...


safet susic je ogledalo bh. drustva. Prototip prosjecnog bh. mocnika (politicara), koji gleda gdje moze sta klepiti, usicariti varajuci drzavu i kad se ohrabri - ostvariti svoj zlocinacki plan.
Sve je krenulo pocetnim slepanjem par igraca iz agencije brata mu kockara - vrsajevica, sunjica, vranjesa, zahirovica, itd.. koji su bili manje-vise sporedne uloge, pa se strategija nije previse primjecivala.
A onda je doslo do zapleta, pozivom necaka uoci utakmice s Egiptom. na sve to se nadovezalo igoniriranje zaista kvalitetnih igraca (stilic, mahmutovic, zukanovic, djuric, cocalic, itd) koji su mogli ugroziti igrace iz bratove agencije, praceno dodatnim pozivima agencijskih igraca (kvrzic i pocetak forsiranja njih 4,5 u prvih 11, ukljucujuci hendikepiranog rin tin tina). Vec tada je poceo raspad sistema, negodovanjem dzeke, spahica, misketa.. javnost nije znala, a sve je zamazano plasmanom na SP ISKLJUCIVO zahvaljujuci pojedinacnim kvalitetima igraca. Moze se o ovome napisati roman, ali sustina je sljedeca: susic je sa bratom seadom, vlasnikom agencije germanija, razradio strategiju od pocetka: pokusati preko repke prodati dvojicu, trojicu, bilo koga, jer od toga slijedi milionski kolac. predsjednik nogometnog saveza je na sve sutio jer mu je odgovaralo da se svi skupa mucimo, placemo nad sudbinom zlatne generacije samo zato da se ne bi pricalo o njegovom (begicevom) kriminalu i krivicnoj prijavi.
u medjuvremenu se se najzasluzniji zbog susicevog otvorenog bezobrazluka i kriminala poceli oprastati, ostali su patili, sjebavali se i polako ga poceli bojkotovati - i dovedeni smo dovde dokle smo dovedeni.
Nazalost, jos jedna klasicna bh. prica o bolesnom bh. drustvu i korupciji nevidjenih razmjera preko ledja nas obicnih ljudi kojima je repka vise od sporta i ushicenja..

avatar
bjelitigar
Monday, 17.11.2014
22:22

Osima za selektora..al Ivicu..

avatar
Ratko Savić
Monday, 17.11.2014
22:00

Mislim da ga nema niko pravo pljuvati ili nešto loše govoriti o njemu.. On je za nas sve bosance veličina i uvijek će biti.. Sjetite se, prvi čovjek koji nas odveo na Svjetsko, koji je od Bosne nešto uradio i po nečemu smo bili na dobrome glasu.. Srećno Pape u budućnosti i hvala za sve :)

avatar
El Shaarawy
Monday, 17.11.2014
21:19

Sinoc mi je posle poraza bilo drago jer sam znao da ovaj "strucnjak" odlazi sa mjesta selektora BiH, konacno su u savezu shvatili da on nije kapacitett da bude selektor, on je trener eventualno za BH ligu... A sada Vaha, samo boga molim da ne dodje jos jedan "strucnjak" Amar Osim

avatar
Südkurve72
Monday, 17.11.2014
21:17

Konacno, vrijeme je da momci poput zukanovica, stilica i ostalih dobiju sansu u repki. Mazgi hvala na sp ali daleko je on od trenera nekog.

avatar
elfideo7
Monday, 17.11.2014
20:41

Hvala ti Pape na svemu ,trebao si davno da odes , bio si dobar igrac ali si daleko od trenera,ipak hvala ti sto si nas ucinio najponsnim na svijetu , hvala ti za Brazil u Mundijal,sretno ti ! A sada VAHA pakuj kofere iz Turske i dolazi!

avatar
ivke89
Monday, 17.11.2014
20:37

Jadan izjavio da nece dati ostavku, kao da se on nesto pita

avatar
disqus_RxmW5LIpN2
Monday, 17.11.2014
21:17

Najjace lik kaze : "Necu dati ostavku , dok god bude teoretskih sansi za plasman".Cekaj dao bi kad ne bi bilo sansi i to ostavit nekom novom.Bolje dati nekom da se spasi ako se sta moze spasit . Nemamo prava na gresku ,samo sve pobjede dolaze u obzir, a cak i tak ce biti sumnjivo ... :(