BiH bez plasmana na EURO, šta selektor kaže posle svega?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.11.2015.
23:34
Izvor: Sportske.net

Selekcija Bosne i Hercegovine nalazila se na pragu učešća na drugom uzastopnom velikom takmičenju, ali je poklekla u Irskoj, pa će Evropsko prvenstvo naredne godine pratiti kao i naši fudbaleri, pored tv-ekrana.

nfsbih.ba
nfsbih.ba

Povezane vesti

Posle 1-1 u prvom meču u Zenici, Bosna i Hercegovina je večeras u revanš meču baraža poražena od Republike Irske sa 2-0 i snovi o plasmanu na EURO su im se raspršili.

U prvoj reakciji posle meča, selektor Mehmed Baždarević naglašava da je njegov tim mogao više.

Toliko je tuge, najviše zbog navijača. U ove dvije utakmice morali smo i mogli smo više. Bilo je stvari koje nismo mogli kontrolisati poput tih povreda. Vidjeli smo kako igra Irska i znali smo da nam mogu napraviti probleme fizički agresivnom igrom i borbenošću", rekao je Baždarević. 

Ističe da naša reprezentacija u prvom poluvremenu nije bila dovoljno jaka i čvrsta. 

Vezana vijest >>> EURO OSTAJE SAN Nemoćni Zmajevi zasluženo izgubili od Irske!

"Primili smo gol nakon greške, ali morali smo dati više u ovakvoj utakmici", kazao je Baždarević. 

Napominje da smo do sada davali golove na svim gostovanjima. 

"Do sada smo davali golove na svakom gostovanju. I taj penal bio je i prestrogo dosuđen, a kad smo se vratili ponovo smo primili gol. Analizirat ćemo sve"

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/205511/bazdarevic-mogli-smo-i-morali-vise#sthash.IF4ck2dx.dpuf
''Toliko je tuge, najviše zbog navijača. U ove dvije utakmice morali smo i mogli smo više. Bilo je stvari koje nismo mogli kontrolisati poput tih povreda.

Videli smo kako igra Irska i znali smo da nam mogu napraviti probleme fizički agresivnom igrom i borbenošću"
, izjavio je Baždarević, a prenosi ''Dnevni avaz''.

On je podsetio da je njegova selekcija do sada davala golove na svim gostovanjima, ali kada je bilo najvažnije, napadači su podbacili.

"Do sada smo davali golove na svakom gostovanju. I taj penal bio je i prestrogo dosuđen, a kad smo se vratili ponovo smo primili gol. Analiziraćemo sve", zaključio je Baždarević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Tuesday, 17.11.2015
20:01

kao i uvijek....nikad nismo mi krivi nego neko drugi....svaka cast maticu na onom istupu neki dan...kad bi i selektori imali takva mu.. ex-yu drzave bi bile u samom vrhu svjetskog fudbala...

avatar
sashki
Tuesday, 17.11.2015
02:14

Mi igramo najgori fudbal u istoriji al mislim da bi mi oduvali ove irce. Nama jedino te drzave sa ostrva pašu. Prosle kvalifikacije dali velsu 10 golova a oni terorišu sad sve

avatar
bebel
Tuesday, 17.11.2015
01:01

Penal jest prestrogo dosuđen, ali Irska je bila bolja i zasluženo ide dalje. BiH je igrala previše bojažljivo, bez preuzimanja rizika. Podbacili su posebno najiskusniji, u odbrani Spahić i Zukanović, a naprijed Pjanić. Tek kad su Irci poveli 2:0 BiH je počela igrati napadački kako je u stvari trebala od prve minute.