"Bernabeu" da oda počast Mesiju? Dobar pokušaj...

Autor: Boris Jovanović
sreda 08.10.2014.
10:52
Izvor: Sportske.net

Posve neverovatna situacija moguća u "El Klasiku". Savez planira, da ako Mesi tokom meča protiv Reala bude srušio rekord Telma Zare, oda počast Argentincu tako što će na trenutak prekinuti utakmicu. Kako bi reagovali "Madridisti"?

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Leo Mesi je blizu Telma Zare, pitanje je praktično nedelja kada će preskočiti legendarnog Baskijca na vrhu večne liste strelaca Primere.

Nekadašnji napadač Bilbaoa iz pedesetih prošlog veka je postigao 251 gol, Mesi je na 249.

Barselona posle pauze igra protiv Eibara na domaćem terenu, realno je da Argentinac da gol ili dva, što znači da bi mogao na "Bernabeu" u narednom meču da postane apsolutni rekorder.

Predsednik španske federacije Havijer Tebas je izneo ideju da meč bude prekinut u trenutku kada se Mesi upiše u istoriju.

"Mislim da je to trenutak koji zaslužuje da bude ovekovečen. Planiramo da prekinemo utakmicu za trenutak i odamo priznanje Leu. To je rekord koji je star gotovo 60 godina", rekao je Tebas.

Naravno, odmah je usledio komentar da bi to bilo nemoguće na "El Klasiku".

"Zbog čega? Ne razumem šta bi mogli da imaju protiv navijači Reala? Zbog čega da ne odaju počast Mesiju ako postane tada najbolji strelac", upitao se Tebas.

Proverili smo, nema zvaničnih reakcija iz Reala, ipak je hipotetička situacija u pitanju.

Ipak, navijači "Los Blankosa" veruju da klub to neće dozvoliti i da bi praktično ta ceremonija prošla uz negodovanje i zvižduke. Oni su odali počast jednom fudbaleru Barse, sećate se situacije u kojoj je "Bernabeu" aplaudirao Ronaldinju, zbog majstorstva. Ipak, i tada su pojedinci bili u pitanju, Mesi je ipak simbol Barselone i teško je zamisliti ovakvu situaciju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke