Berluskoni: "Baloteli - "Trula jabuka", bez njega sanjamo finale LŠ"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.10.2014.
11:36
Izvor: Sportske.net

Italijanska štampa u današnjim brojevima prenela je izjavu Silvija Berluskonija da će se veliki Milan vratiti na scenu.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Inter i Milan se nalaze u dogogodišnjoj rezultatskoj krizi, Juventus apsolutno dominira u Italiji, a jedini konkurent ekipi Masimilijana Alegrija u ovoj sezoni jeste Roma.

Od ove sezone na klupi Milana sedi Filipo Inzagi, nekadašnji fudbaler ovog tima, a Silvio Berluskoni je veoma zadovoljan njegovim radom.

Pored toga, on je izjavio da će se Milan vratiti na staze stare slave.

"Veliki Milan će se vratiti. Ovaj sastav za sada zaslužuje ocenu 7 od 10, dok Pipo Inzagi zaslužuje 8.", rekao je Berluskoni.

Između ostalog, Berluskoni je govorio i o dolasku i odlasku Marija Balotelija.

"Sećam se da je kupljen iako sam ja bio protiv. Imamo mnogo šampiona u timu (Džeremija) Meneza, (Keisukea) Hondu, (Stefana) El Šaravija, (Fernanda) Toresa, (Najdžela) De Jonga... To je baza ekipe i sada više nemamo trulu jabuku u svlačionici", rekao je Berluskoni za list Gazeta delo Sport.

Mediji su spekulisali i da je Milan zainteresovan za napadača Karlosa Tevesa, ali je Berluskoni rekao da "nikada nije razmišljao o 30-godišnjem Argentincu".

Berluskoni je zahvalio treneru Milana Karlu Ančelotiju na savetima oko kupovine pojedinih igrača.

"On je bio jedan od naših savetnika na tržištu igrača. Savetovao nas je oko (Dijega) Lopesa, Meneza i Aleksa", dodao je on.

Milan je prošlu sezonu završio na osmom mestu u Seriji A i ove sezone ne igra u evropskim takmičenjima. Berluskoni je rekao da je cilj kluba da 2016. godine igra u finalu Lige šampiona, koje će se odigrati na stadionu Milana, San Siru.

"Još je rano pričati o ekipi, ali mislim da ćemo od januara moći da damo bolju procenu. Naš cilj je da se vratimo u Evropu, želimo da napravimo pobednički tim. U fudbalu postoje ciklusi, godine uspeha, pa padovi, a onda ponovo pobede", rekao je on.

"Navijači mogu da budu uvereni - ekipa je već konkurentna i uskoro će ponovo biti lider u evropskom fudbalu. Finale Lige šampiona 2016. godine je u Milanu, zašto da ne sanjamo da se tamo nađemo", dodao je Berluskoni.

Nakon šest odigranih kola Milan ima 11 bodova i nalazi se na petom mestu Serije A.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke