Beriju ni na kraj pameti da okači kopake o klin

Autor: Beta Beta
petak 30.12.2016.
16:35
Izvor: Beta

Iskusni vezista Evertona rekao je danas da još ne namerava da završi karijeru.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Garet Beri je za 18 godina odigrao 611 prvenstvenu utakmicu i nedostaje mu 21 da izjednači rekord Rajana Gigsa po broju utakmica u Premijer ligi. On je igrao za Aston Vilu i Mančester siti, odakle je pre tri godine prešao u Everton. Ugovor sa liverpulskim klubom ističe mu za godinu dana.

Bivši engleski reprezentativac je rekao da je u pojedinim trenucima razmišljao da li da nastavi karijeru.

"Nekada je teško. Psihički prolaziš kroz težak period kada ekipa ne pobedjuje i pomisliš: 'Da li bi i dalje trebalo da igram ovde, da li da prekinem'? Ali, nastavio sam da igram. Dugo sam razgovarao sa prijateljima koji su završili karijeru, a pre toga sa starijim igračima i jednu stvar su mi svi rekli - igraj dok možeš", rekao je Beri za Skaj.

Beri je naveo da igrači uvek moraju da se trude da zadrže pozitivan stav i da će u suprotnom pasti u formi, pogotovo kako godine prolaze.

"Znaš da će tvoja uloga biti sve manja kada dođeš u određene godine, ali nastaviš. Ja sada kao i kada sam imao 17 godina, dajem 100 odsto na treninzima i ako trebam treneru izaći ću na teren i pokušati da obavim svoj posao", dodao je 35-godišnji fudbaler sredine terena.

Posle 18 kola Everton je sedmi na tabeli u Premijer ligi, a Beri je rekao da je važno strpljenje.

"Mislim da svi moraju da budu malo strpljiviji ove sezone. Novi trener, novi vlasnik. Treneru treba vreme da proceni sve, ekipu i igrače. Treba svima pružiti šansu. Siguran sam i da novi vlasnik želi da postigne dobre rezultate sa Evertonom", rekao je Beri.

Garet Beri je 12 godina nastupao za reprezentaciju Engleske, odigrao je 53 utakmice i postigao tri gola.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke