Benzema promašio pobedu, remi Reala i Valensije na "Bernabeu"!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 28.08.2017.
00:13
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri madridskog Reala ugostili su Valensiju u derbiju drugog kola španske Primere.

EPA-EFE/JAVIER LOPEZ
EPA-EFE/JAVIER LOPEZ

Povezane vesti

Nakon 90 minuta igre u španskoj prestonici nije bilo pobednika. Real i Valensija su odigrali sjajan meč, na kraju je bilo 2:2 (1:1)

Poveo je Real u 10. minutu, strelac je bio Marko Asensio.

Fudbaleri Valensije su pogrešili u predaji lopte, uzeo ju je Asensio, sjurio se ka golu gostiju i uputio neodbranjiv udarac sa ivice kaznenog prostora.

Sjajan gol fudbalera madridskog Reala pogledajte u nastavku.
Nije puno trebalo Valensiji da poravna, zaspala je odbrana Reala, Latore je pronašao Karlosa Solera, koji odmerenim udarcem donosi izjednačenje.


Desetak minuta kasnije, Benzema je bio u dobroj prilici, ali je Francuz za malo bio neprecizan, lopta je prohujala pored leve stative.

Igrao se 32. minut, kada je Marselo uputio dobar udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik preko gola Valensije.

Do kraja prvog dela igre, imao je Benzema još dve sjajne prilike. Najpre je ostao usamljen u kaznenom prostoru rivala, šutirao je iz prve ali preko gola. Manje od jednog minuta kasnije, odlično je Benzema skočio u šesnaestercu "Slepih miševa", snažno je šutirao glavom ali je lopta otišla daleko od gola.

U nastavku, nakon samo pet minuta, Kazemiro je pripretio, ali je Neto uspeo da ukroti njegov udarac iz udaljenosti.

Veliku priliku je samo šest minuta kasnije propustio Luka Modrić, a 10 minuta kasnije sjajnu priliku imao je Geret Bejl, ali je njegov udarac glavom nakon centaršuta Marsela otišao preko gola Valensije.

Igrao se 73. minut, kada je Valensija konačno imala jednu priliku, dobili su slobodan udarac u izglednoj poziciji, Dani Pareho je dobro šutirao ali je Navas bio oprezan, te je lepom paradom sačuvao svoju mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, muk na "Bernabeu". Rodrigo se dobro snašao u kaznenom prostoru Reala, poslao je pas ka Kondogbiji, a novajlija iz Intera je samo plasirao loptu iza leđa Kejlora Navasa za preokret "Slepih miševa".


Krenuo je Real potom silovito po drugi gol i izjednačenje, igrao se 82. minut kada je Kovačić pao pred kaznenim prostorom gostiju, glavni arbitar je dosudio slobodan udarac u korist Reala. Asensio je uzeo loptu, uputio je jako lukav udarac u golmanov ugao i savladao Neta za 2:2.


Nastavio je Real da napada, uveo je Zidan i Borhu Majorala umesto Krosa, a Benzema se propisno obrukao i 88. minutu, kada je iz izgledne pozicije promašio čitav gol Valensije.


Nakon toga, nova šansa za Francuza, ovoga puta je tukao glavom, Neto se maestralno bacio, zakačio loptu, koja se nakon togao od stative odbila od gola Valensije.

Mogla je Valensija iz kontri i do šokantne pobede, ali Simone Zaza nije bio dovoljno pribran u dve situacuje, te je rezultat do kraja susreta ostao nepromenjen.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak