Benitez: "U Italiji nema dugoročnog planiranja"

Autor: Janko Glavonjić
sreda 10.12.2014.
17:53
Izvor: Sportske.net

Trener Napolija Benitez dao je jednu zanimljivu izjavu italijanskim medijima kojom je opisao ne baš sjajno stanje u italijanskom fudbalu.

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Rafa Benitez je bio pod velikim pritiskom na početku sezone sa Napolijem, ali je serijom pobeda došao do trećeg mesta gde se i očekivalo da će biti pre sezone, tako da su sada kritičari umireni.

Ipak, nekoliko lošijih utakmica u poslednjih nekoliko nedelja ponovo je Beniteza stavilo u centar pažnje, a Španac ne krije da mu to smeta.

"Trenerski posao u Italiji nije lak. Pritisak je ogroman, a kritičari najčešće nisu sposobni da sagledaju celu situaciju koja je vrlo komplikovana. Svi traže rezultate i hoće ih odmah, a ne pitaju se koliko je realno do njih doći", rekao je Benitez.

Španac je istakao da u Italiji nije moguće dugoročno planirati.

"Ovde je nemoguće bilo šta planirati na duže staze. Gleda se u sledeću utakmicu, igrači se dovode u hodu, ako se kockice sklope i rezultat dođe potapšaće vas po leđima, ako nešto nije kliknulo, završićete na lomači.

Niko se ne pita kako je to praviti jedan fudbalski tim, koliko sa njim treba raditi i koliko faktora postoji koji odlučuju da li će neko napraviti uspeh ili ne
", jada se Benitez.

Da li se slažete sa bivšim trenerom Liverpula?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke