Benitez ostaje u Napoliju ako...

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.03.2015.
17:42
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak spreman je da ostane na klupi Napolija nakon što mu na kraju tekuće sezone istekne ugovor ali je predsedniku kluba Aureliju De Laurentisu dostavio "spisak uslova".

Beta/AP Photo/Felice Calabro'
Beta/AP Photo/Felice Calabro'

Povezane vesti

Saga oko ostanka Rafaela Beniteza na klupi Napolija izgleda će trajati sve do završetka sezone kada Špancu zvanično ističe ugovor sa Napolitancima.

Već neko vreme spekuliše se da je Benitez spreman da napusti Napoli i potraži angažman na "Ostrvu" a šuška se da bi naredna destinacija iskusnog stručnjaka mogla da bude i Francuska.

Zvaničnih potvrda da će Benitez napustiti Napoli na kraju sezone i dalje nema a čelnici ovog italijanskog kluba bore se da zadrže bivšeg trenera Liverpula na stadionu "San Paolo".

"Skaj Italija" prenosi da je Napoli ponudio Rafaelu Benitezu novi trogodišnji ugovor koji nije po špančevom ukusu. Umesto dugoročnog ugovora Rafa bi radije jednogodišnji sa mogućnošću produžetka saradnje na još godinu dana.

Uz to, Španac je od klupskih čelnika zatražio garancije da će tokom leta biti u prilici da formira tim koji bi se u narednoj sezoni bori za titulu u Seriji A i visok plasman u Ligi šampiona.

Kako sada stvari stoje pregovori oko novog ugovora stavljeni su na čekanje a italijanski mediji javljaju da će tek za dve nedelje dve strane sesti za sto kako bi konačno bila doneta odluka o tome da li Benitez ostaje u Napulju ili odlazi na kraju sezone.

Podsećamo da su se krajem minule nedelje pojavile spekulacije kako bi naslednik Rafaela Beniteza mogao da bude Ćezare Prandeli a ime bivšeg italijanskog selektora samo je jedno u nizu koje su mediji sa Apenina povezali sa Napolijem.

Za sada ostaje izvesno da Benitez ostaje u klubu do kraja sezone a ekipa će pod njegovom "dirigentskom palicom" pokušati da se izbori za mesto koje vodi u grupnu fazu ili u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke