Benfika - Proradio srpski tandem!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.03.2016.
09:19
Izvor: Sportske.net

U senci sinoćnjeg plasmana Benfike u četvrtfinale Lige šampiona, ''B'' tim lisabonskih ''Orlova'' odigrao je svoj meč u okviru druge portugalske lige. U centru pažnje bili su doskorašnji napadači Partizana i Zvezde.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Podsetimo, prvi tim Benfike je sinoć kao gost savladao ruski Zenit sa 2:1, golovima u samom finišu meča, i tako izborio mesto među osam najboljih ekipa Evrope ove sezone.

A par sati uoči te utakmice, Benfikin ''B'' tim koji se takmiči u portugalskoj Segundi i bori se za opstanak, dočekao je ekipu Kovilje.

U startnoj postavi Benfike bili su talentovani srpski napadači, mladi reprezentativci Srbije, Ivan Šaponjić i Luka Jović, a njihova sjajna saradnja koju su demonstrirali još dok su igrali u kadetskoj reprezentaciji naše zemlje, ponovo je došla do izražaja.

Benfika je povela već u četvrtom minutu golom Beniteza, a samo četiri minuta kasnije, Luka Jović se munjevito probio u kazneni prostor, a onda sa desne strane poslao loptu na drugu stativu, gde je usamljen bio Ivan Šaponjić, koji bez problema šalje loptu u mrežu.

Ali, kao što je prvi tim Benfike u finišu meča sa Zenitom došao do pobede, tako je njena ''B'' ekipa u finišu prokockala dva gola prednosti. Kovilja je najpre u 87. minutu prepolovila, a u nadoknadi i anulirala vođstvo Benfike za konačnih 2:2.

Ovo je već četvrta uzastopna utakmica Benfike ''B'' bez pobede i sada se sa samo 38 bodova nalazi u zoni ispadanja - na 21. mesto posle 34 odigrana kola.

Ipak, do kraja sezone ima još 12 kola i dovoljno vremena da se ta slika promeni. A srpski internacionalci polako postaju najveći aduti lisabonskog tima...

U prilogu pogledajte pomenutu asistenciju Jovića i gol Šaponjića.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
hristo72
Thursday, 10.03.2016
21:03

Najveci aduti tima koji ispada u trecu ligu. Strasno!!!

avatar
Thursday, 10.03.2016
14:49

Bravo dečaci!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 10.03.2016
14:10

Umesto da stasavaju u Zvezdi i Partizanu oni tamo bleje po Portugalskoj drugoj ligi, mame i tate su čudo!

avatar
Nenad Vukovic
Thursday, 10.03.2016
13:34

Bravo! Odmah u A tim, obojicu!