Benfika osvojila treću titulu u nizu!

Autor: Boban Filipović
nedelja 15.05.2016.
20:31
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji portugalski klub okitio se 35. titulom šampiona svoje zemlje u klupskoj istoriji.

BETA/AP Photo/Francisco Seco
BETA/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Lisabonski 'Orlovi' su u poslednjem kolu Primeire rutiski savladali Nasional sa 4:1 i tako održali dva boda razlike u odnosu na gradskog rivala Sporting, koji je predvođen bivišim trenerom Benfike Žoržom Žezušom posle dugo vremena igrao ozbiljnu ulogu u borbi za šampionsku titulu.

"Lavovi" su uradili što je bilo do njih, razili su Bragu u gostima sa 4:0, ali kako do iznenađenja na 'La Lužu' nije došlo titula je ostala u 'komšiluku'.

Benfika je povela preko Nika Gaitana sredinom prvog poluvremena, najbolji strelac lige Žonas je svojim 31. prvenstevnim golom u sezoni duplirao prednost nekoliko minuta pred odlazak na veliki odmor, u nastavku Gaitan postiže još jedan gol, Pici je overio 'poker', a u nadoknadi Agra postiže počasni gol za goste.

Ljubomir Fejsa je bio starter u taboru novog-starog šampiona Portugalije, igrao je do 53. minuta kada je umesto njega u igru ušao Samaris. Luka Jović i Ivan Šaponjić nisu bili ni u protokolu.

 
Benfika će kao šampion direktno u Ligu šampiona, kao i drugoplasirani Sporting, dok će Porto će pokušati da se domogne grupne faze elitnog takmičenja kroz kvalifikacije.

U grupnu fazu Lige Evrope ide Braga, dok će u kvalifikacije Arouka i Rio Ave.

Iz lige su ispale Madeira i Akademika, a novi prvoligaši su Čaves i Feirense.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke