Belgijanci zadovoljni igrom protiv Irske

Autor: Beta Beta
subota 18.06.2016.
23:09
Izvor: Beta

Belgijski fudbaler Aksel Vitsel rekao je danas da je protiv Irske bilo potrebno imati strpljenja kako bi se ostvarila pobeda u drugom kolu Grupe E Evropskog prvenstva.

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

"Danas je bilo ključno imati strpljenja. Znali smo da ćemo biti rasterećeni ukoliko postignemo gol. Morali smo da pokažemo drugačiju igru nego protiv Italije. Oporavili smo se mentalno i fizički od tog poraza... Danas smo pokazali kako bi trebalo igrati u osmini finala. Bili smo kritikovano ove nedelje, ali smo to prihvatili, jer je to deo fudbala", rekao je Vitsel.

Belgija je danas u Bordou s 3:0 pobedila Irsku, a dvostruki strelac bio je Romel Lukaku. On je prilikom proslave prvog gola otrčao ka selektoru Marku Vilmotsu.

"Zajedništvo je veoma bitno. Zajedno pobedjujemo, zajedno gubimo. Što se tiče Lukakua, želeo sam da dobije na samopouzdanju. Mislim da je postigao četiri gola na četiri utakmice, ali pošto je protiv Italije imao neke promašaje svi su počeli da pričaju kako su stvari sada drugačije... Morao sam da mu pojasnim neke stvari i da mu kažem da mu verujem. Danas je uradio ono što sam očekivao", rekao je Vilmots.

Reprezentativci Belgije složni su u oceni da su odigrali kvalitetnu utakmicu protiv Irske.

"Dobro smo reagovali posle poraza od Italije. Uradili smo ono što je bilo potrebno. Odigrali smo dobru utakmicu, a uz to nismo primili gol. Sada moramo da se okrenemo narednom protivniku", rekao je Lukaku, koji je dodao da je ekipa održala sastanak pre dva dana, na kom je svako mogao da iznese svoje mišljenje šta bi trebalo popraviti u igri", rekao je Lukaku.

Belgiju u narednom kolu očekuje duel sa Švedskom, dok će se Irci sastati sa Italijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Golzalo Higuain
Sunday, 19.06.2016
00:08

Belgija je sila, previse su se nas prepali, a i razvalili smo ih nasom italijanskom taktikom, ocekujem finale protiv belgijanaca! ITALIA NEL CUORE!!!