Belgija optužuje doktore Čelsija za nesposobnost!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 06.10.2014.
13:02
Izvor: Sportske.net

Kurtoa je doživeo potres mozga na meču protiv Arsenala, a belgijska štampa danas je puna optužbi na račun medicinskog tima Čelsija!

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Kurtoa je dobio udarac od strane Aleksisa Sančeza i odmah se videlo da je situacija ozbiljna. Belgijanac nije izgubio svest, ali je bio vidno ošamućen.

Naravno, želeo je da nastavi meč, doktori Čelsija nisu procenili u prvi mah da je Belgijanac ozbiljno ošamućen, ali se ubrzo videlo da nije sposoban da nastavi, pa je prevezen u bolnicu.

Belgijanci optužuju Čelsijev medicinski tim da je sporo reagovao i ugrozio belgijski broj jedan, Tiba Kurtou!

Jedan list navodi da je kod takvih povreda, ma kako one izgledale u prvom trenutku, najbitnija hitna hospitalizacija i analize, kako se situacija ne bi iskomplikovala, i da je Čelsi morao da reaguje bolje, imajući u vidu da imaju iskustvo sa povredom Petera Čeha.

Naravno, nadamo se da će sa Kurtoom biti sve u red, ali čini se da Belgijanci ipak preteruju, jer kada bi se kod svakog udarca u glavu u toku meča igrači hitno vozili u bolnicu, kao što oni predlažu, utakmice bi se teško završavale jer bi ponekad timovi ostajali bez igrača.

Ipak, ostaje procena da su Čelsijevi doktori mogli i morali da budu odlučniji i bolje procene situaciju u kojoj se našao Belgijanac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke