Belgija - Mitar kralj strelaca, Anderleht u šoku, Jankovićevo čudo!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.03.2015.
16:38
Izvor: Sportske.net

U danu kada se srpski napadač najnovijim pogotkom izdvojio na vrhu liste strelaca belgijskog šampionata, Mitrovićev Anderleht doživeo je bolan poraz na svom terenu. Čudesni preokret i pobeda Jankovićevog Mehelena.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Fudbaleri Anderlehta danas su razočarali svoje navijače, i pored vodećeg pogotka koji je protiv Genta danas postigao naš Aleksandar Mitrović.

Aktuelni šampion Belgije danas je poražen rezultatom 2-1, posle odlične igre Genta i preokreta u drugom poluvremenu.

A počelo je onako kako su domaći navijači priželjkivali. Anderleht je poveo već u 15. minutu meča, a strelac je bio Mitrović posle akcije sa Tilemansom. To je srpskom reprezentativcu 14. pogodak u belgijskom šampionatu, kojim se izdvojio na vrhu Liste strelaca.

Minimalnim vođstvom Anderlehta se otišlo na odmor, a onda, tek što je počelo drugo poluvreme, Foke je doneo izjednačenje ekipi Genta, posle sjajne asistencije Simona.

Očekivao se odgovor Anderlehta, ali umesto toga, videli smo potpuni preokret, u režiji Ramana u 61. minutu.

Da utisak o današnjoj partiji Anderlehta bude lošiji, Gent je čak bio bliži trećem golu do kraja meča, nego domaćin izjednačenju.

Još jedan preokret, i to kakav napravio je Mehelen, našeg Aleksandra Jankovića! Iako je njegov tim gubio sa 2-0 od domaćeg Serkl Briža do 89. minuta meča, do kraja je uspeo da napravi neverovatni preokret i izbori pobedu rezultatom 2-3!

Jankovic-600-20111007052029

Jedan od junaka ovog čudesnog trijumfa Mehelena, bio je i Dalibor Veselinović, koji je postigao drugi gol za svoj tim sa bele tačke. Uz njega, pobedi su se radovali i Milan Kosanović i Ivan Obradović, koji su takođe odigrali svih 90 minuta u gostujućem timu.

Bajkovićev Lirs i dalje tone ka drugoj ligi, a kakva-takva uteha njegovom timu je činjenica da su danas prekinuli seriju poraza.

U duelu sa Kortrajkom izborili su remi bez golova, 0-0, a u ekipi gostiju nastupili su i Marušić i Pavlović.

Konačno, Standard je u Liježu savladao Genk sa 1-0, a u poraženoj ekipi nastupili su Sergej Milinković-Savić od prvog minuta i Aleksandar Čavrić u drugom poluvremenu.

Mečevima 30. kola završen je regularni deo sezone. Sada sledi plej-of u koji su se plasirali: Briž, Gent, Anderleht, Standard, Kortrajk i Šarlroa.

U prilogu je današnji Mitrovićev gol za Anderleht.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke