Bekam pomaže Los Anđelesu da dobije OI 2024

Autor: Beta Beta
nedelja 20.03.2016.
12:58
Izvor: Beta

Bivši engleski fudbalski reprezentativac Dejvid Bekam imenovan je za savetnika kandidature Los Andjelesa za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, preneli su danas britanski mediji.

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Čelnici kandidature izabrali su bivšeg kapitena Mančester junajteda zbog njegovog iskustva i aktivnog učešća u kandidaturi Londona za Olimpijske igre 2012. godine.

Bekam je 2013. godine završio fudbalsku karijeru i od tada se uglavnom bavi privatnim biznisom, ali najviše vremena provodi na poslovima ambasadora Unicefa.

"Visoki čelnici kandidature Los Andjelesa sa ga kontaktirali i Bekam je srećan što može da pomogne. Dejvid ima mnogo iskustva, pošto je radio na kandidaturi Londona, kao i na kandidaturi Engleske za domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine i logično je pitati ga za mišljenje. Njegovo učešće će biti niskog profila, ostaće iza scene za razliku od prethodnih kampanja u kojima je bio jedna od vodećih ličnosti, ali će biti veoma cenjeno", rekao je izvor iz Los Andjelesa za Miror.

Bekam (40) je tokom karijere igrao i za Los Andjeles Galaksi u Mejdžor ligi, kao i za Real Madrid, Milan i Pari Sen Žermen.

On je imao jednu od ključnih uloga u pobedi kandidature Londona za domaćina Olimpijskih igara 2012. godine. Tadašnji direktor kandidature Sebastijan Kou pohvalio je Bekama za sve napore koje je uložio za svoju zemlju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Sunday, 20.03.2016
15:52

Kapelo, Panuci, Redondo, Sedorf, Emerson, Ronaldo, Bekam, Robinjo, Kaka, Huntelar, Kasano, Anceloti...