Bejl: "Zidan je igračima dao slobodu na terenu"

Autor: Beta Beta
petak 27.05.2016.
14:02
Izvor: Beta

Fudbaler Real Madrida Geret Bejl rekao je danas da je trener Zinedin Zidan odmah po dolasku u klub igračima dao slobodu na terenu, što je i rezultiralo nizom pobeda.

BETA/AP Photo/Efrem Lukatsky
BETA/AP Photo/Efrem Lukatsky

Povezane vesti

"Sada igramo sa više samopouzdanja, sa puno više slobode. Očito je da svi igramo bolje, ne samo ja, nego i ostali igrači. Verujemo da će se to odraziti i u finalu Lige šampiona i da ćemo osvojiti trofej", rekao je Bejl za agenciju Hina u sportskom centru Reala gde je organizovan otvoreni dan za medije.

Real Madrid i Atletiko Madrid sutra od 20.45 igraju finale Lige šampiona u Milanu.

"Utakmice protiv Atletika su uvek fizički naporne, čvrste. To je izrazito obrambena ekipa i nije ih lako pobediti. Ali, znamo puno o njima, znamo kako će izgledati ta utakmica. Biće uzbudljivo", rekao je Velšanin.

Atletiko je u Primeri primio najmanje golova, 18 u 38 utakmica, dok je u Ligi šampiona na domaćem terenu sačuvao mrežu protiv Astane, Galatasaraja, PSV-a i Bajerna iz Minhena.

"Svesni smo da nam neće pružiti puno prilika, pa ćemo morati da iskoristimo šansu čim se ukaže. Pripremamo više varijanti, možemo da napadamo iz kontranapada, ali i čuvati loptu u svom posedu, čekajući da se negde otvori prostor", dodao je Bejl koji je ove sezone u 30 mečeva postigao 19 golova i 14 puta asistirao.

Real i Atletiko su 2014. igrali finale Lige šampiona u Lisabonu. Madridski crveno-beli su vodili sa 1:0 do 93. minuta kada je Luka Modrić izveo korner, a Serhio Ramos izednačio i odveo utakmicu u produžetke. Bejl je glavom pogodio za 2:1, nakon čega je Real slavio sa 4:1.

"Imam u glavi usporeni snimak. Lopta je bila dugo u vazduhu, imam osećaj da sam i ja bio u skoku čitava dva dana. Imao sam dobar kontakt s loptom, poslao sam je u mrežu, što nam je donelo vođstvo", rekao je Bejl i dodao da će ta utakmica imati uticaja i na sutrašnju.

Velšanin je istakao da svi igrači Real Madrida jedva čekaju utakmicu i naveo da im je od januara, kada je Zidan na klupi zamenio Rafaela Beniteza, poraslo samopouzdanje.

"Verujem u pobedu jer sada definitivno imamo više slobode da se izrazimo se na terenu. Kada s takvom slobodom, i samopouzdanjem koja ide uz nju, izadješ na teren, ostvariš najbolji rezultat. To smo posebno dobro mogli videti u drugom delu sezone. To je razlog zašto je naša igra sada bolja nego u na početku", rekao je Bejl.

Kada se govori o Real Madridu, govori se uglavnom o poedincima, dok Atletiko krasi kolektiv, ali Bejl navodi da i oni sada više izgledaju kao tim.

"Kao tim smo sada puno bolji. Ovo je naš najbolji trenutak, nalazimo se u najboljoj formi do sada i definitivno se osećamo kao celina, kao tim. Dakle, ostaje nam samo da pobedimo u subotu", zaključio je Bejl.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BarsaSaMarsa10
Friday, 27.05.2016
16:03

Polako Gerete,daju izjave kao da su vec uzeli LS.Ne kazem da nece,ali ne treba potcenjivati protivnika kakav je Atletiko.

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 27.05.2016
14:26

Mnogo se Bejl razmahao sa izjavama,vidjecemo kako ce biti posle finala.

avatar
REAL MADRID-BOSNA
Friday, 27.05.2016
14:17

ajmo bejl sutra pokazi da si igrac za finala ali nemoj da ti se desi da promasis kao u proslom finalu onu 100% sansu kada smo gubili a imao si opcija da dodas a i da biras gdje ces sutat ajmo Madrid do LA UNDECIME i onda ne moramo igrati LS 15 godina nece nam se niko ni priblizit a kamoli preteci HALA MADRID !!!!! i ako ko ima mogucunost da sutra u zenicu dođe pa da se pridruzi grupi od 50 navijaca iz cijele BOSNE i HERCEGOVINE da gleda finale

avatar
Lecter
Friday, 27.05.2016
14:56

Dobro da si gledao sva ta finala i titule pa si uzivao i sad ti nije bitno ako ne budu igrali 15 godina LS.Sigurno imas puno godina :)

avatar
Força_Barça
Friday, 27.05.2016
21:07

Imao je tesko djetinjstvo.Jer Barsa ih odra i ozari se trofejima u njegovoj eri 'fanatiziranja'.Pokradene KES titule,gdje su samo prvaci iz Liga 5 igrali gdje je bilo najlakse osvojiti taj trofej.

avatar
REAL MADRID-BOSNA
Friday, 27.05.2016
20:11

hoces fb profil da ti poslaljem uostalom mozda par ovdje ima starijh od mene na ovom sajtu tako da djecico koja pratite fudbal od 2009 g. i koji ne kao ne brojite titule koje su osvojene prije idete u skolu i ucite malo sta je historija i da li se ona moze brisati i da li postoji termin za historiju BROJI -NE BROJI se pa makar se desila na najgori moguci nacin ona ostaje i ne brise se tako da ja kao navijac real itekako brojim te titule a svaki iole pravi navijac i poznavaoc fudbala za to se uopste ne raspravlja i na kraju gledao sam 3 finala reala i od tog finala sam poceo nekako da simpatisem real malo pomalo na fudbalu kada igramo uvijek sam govorio ja sam zidane,raul u zadnjih 9 godina nisam propustio ukupno 20 utakmica reala posto a 24 godine imam i hvala bogu bio sam na 3 utakmice reala a sad kad pocenem u spediciji raditi namjeravam jos tako da pozz za vas a i ne znam zbog cega vi citate novosti o realu da niste tajni navijaci reala aaaa pa da trebao sam pretpostavit ipak treba navijati za nekoga u finalu sutra a nekako je neugodno navijati za tim koji vas je izbacio

avatar
fiSTE
Friday, 27.05.2016
17:07

Dosao bi ti Atkan da je ziv :D

avatar
fiSTE
Friday, 27.05.2016
17:06