Bastin osvrt na sezonu u Laciju - Šta bi bilo da taj Juve nije toliko jak?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.05.2017.
10:29
Izvor: Sportske.net, SEM

Srpski fudbaler Dušan Basta iza sebe ima izuzetno uspešnu sezonu u rimskom Laciju.

EPA/CLAUDIO PERI
EPA/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Ekipa iz italijanske prestonice je obezbedila povratak u Evropu posle jednogodišnjeg odsustva, u domaćem Kupu je stigla do samog finala, a sjajni defanzivac je bio jedan od najstandardnijih u timu.

''Prezadovoljni smo sezonom koja je bila više nego uspešna. Obezbedili smo direktan plasman u Ligu Evrope i igrali smo u finalu Kupa. Rezultati su doneli veliku radost našim navijačima, pogotovo zbog uspeha koji smo imali u duelima sa gradskim rivalom Romom u kupu i prvenstvu. Naši navijači su bili naš 12. igrač ove sezone'',
kaže Basta.

Osim uspeha u borbi za Evropu, Lacio je bio u prilici da osvoji i trofej u Kupu, gde su u finalu na svom ‘Olimpiku’ igrali sa prvakom Italije i finalistom Lige šampiona, Juventusom.

''Juventus je ubedljivo najjača ekipa u Seriji A i imali smo tu nesreću da baš sa njima igramo finale Kupa. Isto je bilo i pre dve godine. Svakako da smo za protivnika imali bilo koju drugu ekipu, šanse bi nam bile mnogo veće. Protiv Juventusa je bilo stvarno teško, prejaki su'', rekao je Basta.

Trenutak po kome će Basta pamtiti ovu sezonu svakako je bio gol koji je postigao u rimskom derbiju.

''Dugo nisam dao gol u prvenstvu, još od vremena kada sam igrao za Udineze. To mi se ranije nije dešavalo i svi u klubu su mi govorili da ću dati gol na nekoj velikoj utakmici, čim toliko dugo čekam na pogodak. Na moju radost, tako je i bilo. Zanimljiv je podatak da sam poslednji gol u prvenstvu, igrajući za Udineze, dao upravo Romi, na istom stadionu, na isti gol i isto levom nogom. Neverovatna slučajnost
'', ispričao je Basta.

Serija A je poslednjih nekoliko godina pomalo izgubila na kvalitetu, ali se ovom, nekada najjačem fudbalskom prvenstvu Evrope, polako vraća onaj stari sjaj. Liga i igrači koji u njoj nastupaju su sve kvalitetniji i Basta je u toj jakoj konkurenciji, bio zadovoljan svojim nastupima ove sezone.

''Generalno sam zadovoljan mojim partijama. Mogu da kažem da je ovo bila jedna dobra sezona za mene, mada uvek ima mesta za napredak. Da sam dao još koji gol, bilo bi još bolje. Ponavljam, cela ekipa je bila na nivou i kolektivnim radom i trudom smo izborili Evropu. Sledeća sezona će biti izuzetno teška i naporna, jer nas očekuje borba na tri fronta. Moraćemo dobro da se pripremimo i da odgovorimo na sve zadatke'',
zaključio je Basta.

Fudbaleri Lacija su sezonu u Seriji A završili na petoj poziciji, dok su u nacionalnom Kupu igrali finale protiv Juventusa. 32-godišnji Basta je bio jedan od najstandardnijih sa 27 nastupa u ligaškom delu i još tri u Kupu Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Wednesday, 07.06.2017
03:56

Izmislio fudbal za rukavinu..

avatar
mak_juventino
Monday, 29.05.2017
11:29

Hvala na lepim recima :D

avatar
R E V O L T
Monday, 29.05.2017
10:32

Zasto ga niko nikad ne pita nesto na temu reprezentacije i sadasnjeg selektora? Covek je jednom rekao da ne voli da igra u ovom sistemu, pitajte ga opet i dajte da konacno demistifikujemo neke vazne stvari!