Baskijski derbi pripao Alavesu, Bilbau ugrožen plasman u Ligu Evrope

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 07.05.2017.
13:52
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Deportivo Alaves savladali su na svom stadionu Atletik Bilba u 36. kolu španske Primere.

EPA/ADRIAN RUIZ DE HIERRO
EPA/ADRIAN RUIZ DE HIERRO

Povezane vesti

Na stadionu u Vitoriji, domaćin je slavio sa minimalnih 1:0 (0:0).

Prvi su pripretili domaći u 20. minutu susreta, u šansi se našao Edgar Mendez, ali je njegov udarac iz šesnaaesterca rivala otišao daleko preko gola.

Samo tri minuta kasnije je Aduriz imao priliku da donese prednost gostima, glavom je šutirao iz dobre pozicije, ali je golman Alavesa Pačeko sjajno intervenisao.

Odmah nakon toga je ponovo pripretila domaća ekipa, pripretio je Ibai Gomez, ali je njegov udarac prohujao pored desne stative.

Manje od 60 sekundi kasnije, šansa na drugoj strani, ponovo je pretio Aduriz iz šesnaesterca Alavesa, ali je njegov šut otišao levo od gola.

Najbolju priliku u prvom delu gosti su imali samo dva minuta kasnije, Benjat je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je pogodio stativu.

Otišlo se bez golova na odmor, a u nastavku je prvi pripretio Injaki Vilijams, ali je brzonogi fudbaler Bilbaa za malo bio neprecizan.

Igrao se 53. minut, kada je domaćin došao do prednosti, lopta je nakon kornera stigla do Tea Ernandeza, a mladi Francuz je sjajnim udarcem matirao Kepu za 1:0.

Taj gol pogledajte OVDE.

Do kraja su gosti mogli da izjednače preko Lekuea i Raula Garsije, ali lopta jednostavno nije htela u gol, te je Alaves upisao tri boda.

Ekipa iz Vitorije, za koju ovoga puta nisu nastupili srpski internacionalci Aleksandara Katai i Nenad Krstičić, sada je na devetom mestu sa 51 bodom, dok je Bilbao ostao šesti sa 11 bodova više, ali sada imaju isti broj bodova kao sedmoplasirani Real Sosijedad, te će u poslednja dva kola voditi veliku borbu sa ekipom iz San Sebastijana za mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke