Baskijski derbi bez pobednika

Autor: Boban Filipović
nedelja 14.12.2014.
22:55
Izvor: Sportske.net

U poslednjem duelu nedeljnog programa 15. kola španske Primere odigranom u San Sebastijanu, Real Sosijedad i Atletik Bilbao su podelili bodove.

as.com
as.com

Povezane vesti

Prvi baskijski derbi u karijeri Dejvida Mojesa nije mogao da počne bolje za Škota.

'Anoeta' je eksplodirala kada je u trećem minutu Karlos Vela zatresao mrežu Gorke Irazizoza udarcem glavom nakon divnog centaršuta Kastra s levog boka.

Aduric je nedugo potom zapretio na drugoj strani, Zubikarai je maestralan na golu.

Ekipe se smenjuju u napadima, ali bez većih prilika za gol sve do pred sam veliki odmor kada Vela dobro tuče ka golu, ali Iraizoz odlično interveniše i sprečava Meskikaca da duplira vođstvo svoje ekipe.

Gosti iz glavnog grada Baskije konkretniji u nastavku, najpre je opasno zapretio Iker Muniain, a inicijativa se isplatila na isteku sata igre kada Oskar De Markos volej udarcem pod samu prečku poravnava rezultat. Izjendčujućem golu je prethodilo 'doktorsko' dodavanje Susaete preko cele odbrane domaćih.

Sledi period zatišja do desetak minuta pred kraja kada Laporte dobija drugi žuti karton i Bilbao ostaje sa čovekom manje na terenu.

Real Sosisjedad kreće svim silama po pobedu, rezervistu Serhija Kanalesa jednostavno nije hteo gol, prvo je pogodio prečku iz slobodnjaka, a onda mu Iraizoz skinuo pokušaj iz voleja u nadoknadi.

Ostalo je 1:1, gosti imaju više razloga za zadovoljstvo.

Golove sa "Anoete" pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke