Baskijci bolji od Andalužana na "San Mamesu"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 27.04.2017.
23:21
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletik Bilbaa savladali su Real Betis u 34. kolu španske Primere.

EPA/LUIS TEJIDO
EPA/LUIS TEJIDO

Povezane vesti

Izabranici Ernesta Valverdea nastavili su seriju dobrih rezultat u Primeri, kako su došli do svog sedmog trijumfa na poslednjih 10 mečeva u šampionatu.

Sada su na svom terenu bili bolji od Betisa sa 2:1 (0:0).

Prvo poluvreme proteklo je bez golova, najbolju šansu imao je fudbaler domaćih Oskar de Markos, kada je u 24. minutu dobro šutirao iz kaznenog prostora gostiju, ali je pogodio samo stativu.

Nakon samo osam minuta igre u nastavku, Aduriz pada u kaznenom prostoru rivala, sudija pokazuje na belu tačku, a iskusni napadač preuzima odgovornost i pogađa šut sa kreča za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije, Raul Garsija diže loptu ka Munijainu u šesnaestercu Betisa, a krilni fudbaler tima iz Baskije vara Adana glavom i povećava prednost domaće ekipe.

Ipak, tri minuta nakon toga, Betis uzvraća udarac, Ruben Kastro je pokupio jedan odbitak i pospremio ga u mrežu Arizabalage za 2:1.

Borili su se do kraja i jedni i drugi da dođu do gola, sjajnu šansu je imao Aduriz, ali je njegov udarac uspeo da ukroti sjajni Adan.

Igrao se 86. minut, kada je sjajnu priliku imao Ruben Pardo, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali su ga defanzivci Bilbaa izblokirali, te je lopta prozujala pored leve stative i otišla u korner.

Do kraja nije bilo golova, Bilbao je šesti sa 59 golova, dok je Betis sa 22 manje na 15. mestu, 13 bodova iznad zone ispadanja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke