Barso, nije ti valjao Nolito?

Autor: Miloš Marković
nedelja 02.11.2014.
12:06
Izvor: Sportske.net

Karma ume da bude izuzetno okrutna. Luis Enrike i Nolito, živi su dokaz.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Doveden u katalonski tim kao 22-godišnjak, Manuel agudo Duran, poznat kao Nolito u Barseloni nije uspeo da doživi slavu svojih saigrača.

Doveden iz trećeg ranga takmičenja, iz ekipe Esija Balompie, Nolito je bio veliko pojačanje za Barsu B za koju je u dve sezone postigao 16 golova i pomogao ovom timu da se vrati u drugi rang takmičenja nakon 11 godina.

Pogodite ko ga je doveo u Barsu tada? Tako je, Luis Enrike.

Kao nagradu za svoje partije, Nolito je 2010. godine debitovao u prvom timu Barselone, kada je na Kamp Nou protiv Majorke u igru ušao umesto Pedra Rodrigeza.

U novembru je postigao i svoj prvi gol, bilo je to na meču protiv Seute, u Kupu Kralja.

Uvidevši da u Barseloni neće uspeti da se domogne prilike koju je smatrao da zaslužuje, u konkurenciji oštroj u napadačkoj liniji, Nolito odlučuje da promeni sredinu, Barsa ga se (o)lako odrekla, prodala u portugalsku Benfiku.

Sudba ga je 2013. godine ponovo vratila u Primeru, u julu ponovo ujedinila sa trenerom koji mu je pružio poverenje u Barseloni B. Saradnja sa Enrikeom mu je prijala, u dresu Selte je debitantsku sezonu okončao kao najbolji strelac ekipe, sa 14 golova na svom kontu.

Karma je, ponavljamo, zaista neverovatna stvar.

Selta je zabeležila svoju prvu pobedu nad Barselonom u poslednje 73 godine, Nolito je bio jedan od najistaknutijih fudbalera na terenu. Osim sjajne vrteške, u video prilogu možete videti i njegovu magičnu asistenciju za jedini gol u pobedi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke