Barso, a da kupiš špica?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.12.2014.
11:11
Izvor: Sportske.net

Kada Leo ne daje golove, Barselona ne pobeđuje. Dovoljno je analizirati dosadašnji tok sezone...

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Barselona ne samo da je izgubila prednost koju je imala nakon nekoliko kola protiv Reala, sada kasni četiri koraka za "Los Blankosima".

Od sezone 2007-08, kada je na klupi još bio Frank Rajkard, nije se desilo da Katalonci u tri prvenstvena meča ne postignu gol.

Ove sezone to je bio slučaj protiv Malage, Hetafea i Selte, na to se nadovezao poraz u "El Klasiku", pa Real odmiče. Ako pogledate brojeve, jasno je da škripi u napadu. Osim Lea Mesija i Nejmara, ostali ofanzivni igrači jednostavno ne daju golove.

Argentinac je ključ, statistika pokazuje da je praktično u 13 od 16 pobeda ove sezone dao gol ili imao asistencije koje su rešile pitanje pobednika. Ako to izostane, nema ko drugi da preuzme odgovornost.

Prst je uperen u Luisa Suareza, on je naime odigrao 518 minuta posle suspenzije, ukupno je igrao u šest mečeva u šampionatu, nije bio strelac.

Nekada sjajna produkcija spoljnih igrača u ofanzivi je zakazala. Pedro i Sandro su dali po dva gola, Munir El Hadadi koji je sjajno počeo sezonu je ostao na jednom, onom u startnoj utakmici protiv Elćea.

U samo tri meča od onih koje je Barsa dobila ove sezone, Leo nije načeo rivala asistrencijom ili golom. Drugim rečima, nema nikoga ko će preuzeti odgovornost kada timu ne ide. Nejmar je davao golove, ali je osuđen na Mesijeve asistencije, setimo se utakmice protiv Baskijaca kada je otpor Atletika slomljen tek posle Mesijevih dodavanja Nejmaru.

Mnogi su se bojali pred start sezone da je najveći problem odbrana, međutim, kada uporedite primljene golove, škripi tamo gde niko ne bi očekivao, dve "nule bez golova", poraz od Selte kod kuće, su, da ne računamo "El Klasiko" napravili razliku u korist Reala.

I to je stvar koju u Barseloni znaju, a nisu sigurni kako da je reše...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boixos Nois
Monday, 15.12.2014
12:24

Problem je u Ćaviju čije je vrijeme prošlo i Iniesti koji je van forme. Trebali su ostaviti Fabregasa, a ne dovoditi Rakitića ali gotovo je sad. Ne može Mesi sam igrati i u vezi i u napadu i na krilu odnosno može to proći protiv slabijih timova, naravno NE uvijek kao protiv Getafea ali protiv jačih nema šanse. Za 20-ak dana igraju protiv Atletika pa ćemo se svi uvjeriti u to