Barsin bojkot!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 08.01.2015.
10:14
Izvor: Sportske.net

Usred svih zbivanja u vezi sa Enrikeom i Mesijem, fudbalski klub Barselone rešio je da iznese čvrst stav prema svetskoj kući fudbala.

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Ne sija sunce u Barseloni poslednjih dana.

Stanje više nego napeto, tenzije unutar tima na relaciji Luis Enrike – Leo Mesi, koje slatkorečivi Bartomeu ne uspeva da prikrije potresaju klub. Marka tvrdi da je na jučerašnjem treningu umalo došlo do fizičkog obračuna između trenera i prve zvezde tima, te da je navodno Nejmar morao da reaguje i interveniše.

Senzacionalistički nastrojena Marka zasigurno prenaglašeno izveštava o čitavoj stvari, istina se treba tražiti negde između njenih naslova i Bartomeuovih osmeha.

Pažnju sa potresa unutar tima, prvo čovek katalonskog kluba skrenuo je raspisivanjem izbora, ali i jasnoj poruci koju je uputio ka FIFA, poruci koja se može tumačiti kao indikativna.

Naime, Žozep Bartomeu je poslao pismo Sepu Blateru u kome ga obaveštava da će ovaj klub bojkotovati predstojeću ceremoniju dodele Zlatne lopte, iz revolta i protesta u vezi sa transfer suspenzijom koja je duboko pogodila Barselonu.

Iako je Mesi jedan od tri kandidata za osvajanje prestižne nagrade, Barselona neće prisustvovati ceremoniji u Cirihu, ostaje da se vidi kako će sam Argentinac reagovati na sve ovo i da li će Barsa i od njega zatražiti da ispoštuje odluku.

„Poslao sam pismo oštrog tona Sepu Blateru u kome ga obaveštavam da neću prisustvovati dodeli Zlatne lopte, 12. januara. Suspenzija koja nam je nametnuta se neće tek tako završiti. Predviđam da će čitav slučaj poprimiti razmere velikih proporcija, te da će u perspektivi postati presedan, poput Bosmanovog slučaja. Nećemo se zaustaviti, koliko god da nam treba, ovaj slučaj nećemo izgubiti.“, jasan je Bartomeu.

Tektonski potresi u Barseloni koji se prenose van okvira kluba, vredi pomenuti i nove informacije u vezi sa čitavim najavljenim transferom Lea Mesija. Čelsi je navodno više nego spreman, Murinjo je naložio klubu da reaguje, Abramovič je spreman da iskešira 200 miliona funti, koliko mu je potrebno da aktivira otkupnu klauzulu u ugovoru.

Kako će se sve završiti i hoće li Bartomeu istrajati u svojoj poruci da Mesi, ali i Enrike ne idu nigde, ostaje da se vidi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke