Barselona – Dovoditi, ili ne dovoditi?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.08.2014.
13:15
Izvor: Sportske.net

Barseloni je izrečena zabrana dovođenja fudbalera od januara 2015. godine pa sve do januara 2016. godine, tako da će u naredna dva prelazna roka čelnicima ovog kluba biti vezane ruke.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Do kraja ovog prelaznog roka ostalo je nekoliko dana, a Barselona je već dovela nekoliko priznatih fudbalera, koji će predstavljati pravo osveženje za ovaj sastav, ali i ekipu za budućnost. Jasno je bilo svima zašto je Barsa požurila sa dovođenjem igrača, posebno nakon izrečene kazne kojom je timu sa Kamp Noua zabranjeno da dovede bilo kog igrača u naredna dva prelazna roka.

Ovo znači da Barselona neće moći da dovede niti jednog igrača u januaru, kao i tokom leta naredne godine. Dakle, ona Barselona koju budemo gledali 1. septembra 2014. godine, gledaćemo i 1. januara 2016. godine.

Upravo je to problem sa kojim se suočavaju čelnici ovog kluba. Da li do kraja prelaznog roka dovesti još nekog renomiranog fudbalera, neku mladu nadu, ili ostati sa ovim sastavom do samog kraja 2015. godine?

Dovedeni su Vermalen, Matje, golmani Ter Štegen i Bravo, Luis Suarez, Rakitić... Barselona će izgledati drugačije, ali problem bi mogao da nastane ukoliko se neki od dovedenih fudbalera ne uiklope u ovaj tim. Sa druge strane, gomilanje igrača, takođe, nije najbolje rešenje.

Nekoliko mladih igrača bi trebalo da se dokaže u tom periodu, pre svega tu se misli na Rafinju, Halilovića i Sampera, dok će se sa pozajmice vratiti Denis Suarez koji je u Sevilji.

Postoji opcija da se dovede Kvadrado, ali postoji velika konkurencija kada je ovaj igrač u pitanju. Marko Rojs je takođe nerealna opcija.

Kako biste vi savetovali čelnike Barselone?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke