Barsa spakovala šest komada u Elćeu!

Autor: Boban Filipović
subota 24.01.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

Katalonci su danas bili veoma ubedljivi na stadionu Manuel Martinez Valero i ponovo prišli lideru Realu na bod zaostatka. Dva gola i dve asistencije Lea Mesija, dva gola i asistencija Nejmara, napadački tandem gostiju je večeras sijao punim sjajem. Elće n

Beta/AP Photo/Fernando Bustamante
Beta/AP Photo/Fernando Bustamante

Povezane vesti

Barselona je krenula agilno, od samog starta je stavila Elćeu do znanja da želi da osvoji ceo plen, a prvo veliko uzbuđenje pred golom domaćina zbilo se nakon 15-ak minuta igre kada volej Đordija Albe odlazi tik pored gola.

Potom je zapretio Mesi iz slobodnjaka, ali njegov pokušaj biva umalo neprecizan.

U jednom od retkih Elćeovih napada Fajr je sredinom prvog dela igre stavio na iskušenja Klaudija Brava, ali Čileanac paradom spašava svoj tim.

Ipak, Barsa deset minuta re odlaska na odmor uspeva da povede, Đerar Pike je u maniru rasnog napadača prihvatio na grudi centraršut Ćavija nakon prekida, a onda rezantnim udarcem poslao loptu u mrežu, 0:1.

Spain Soccer La Liga

Gosti odlaze na odmor sa minimalnom prednošću, a koliko su bili dominantniji u polju u odnosu na rivala svedoči podatak da su čak petorica fudbalera Elćea dobila žuti karton.

Nakon deset minuta igre u nastavku, prednost Katalonaca je duplirana, Nejmar je oboren u protivničkom šesnaestercu, sudija pokazuje na belu tačku,  Leo Mesi je siguran, 0:2.

Spain Soccer La Liga

Dva minuta nakon drugog gola Barse, Elće ostaje sa desetoricom, Fajr je dobio drugi žuti karton, tada je već bilo jasno kao dan da bodovi putuju na 'Kamp Nou'.

Brojčano nadmoćniji, puleni Luisa Enrikea su do kraja utakmice postigli još četiti gola.

Spain Soccer La Liga

U intervalu od 69. do 71. minuta Nejmar je dva puta zatresao mrežu, oba puta nakon asistencija Mesija.

Minut pre kraja regularnog dela igre 'pukla je petarda' kada je Leo Mesi postigao svoj drugi gol na meču, da bi konačnih 0:6 postavio Pedro u sudijskoj nadoknadi, Nejmar je bio u ulozi asistenta.

Spain Soccer La Liga

Barselona zaostaje za vodećim Real Madridom jedan bod, uz to ima i meč više. Elće je prvi iznad crte zone ispadanja, ima bod više od timova koji se tamo trenutno nalaze.

'Pola tuceta' golova sa današnje utakmice 20. kola španske Premere odigranoj na stadionu 'Manuel Martinez Valero' u Elćeu pogledajte OVDE.

Zanimljivo, Elće je poslednji put dao gol Barseloni davne 1978. godine!


Spain Soccer La Liga




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke