Barsa smirila Atletiko!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 28.01.2015.
23:00
Izvor: Sportske.net

Barselona je prvi polufinalista Kupa Kralja. Katalonci su i u revanš meču bili bolji od Atletika i savladali ih na Visente Kalderonu sa 2:3. Kao što vidimo, meč je obilovao golovima, ali i kartonima, sudija je pokazao čak 10 žutih i dva crvena kartona, ob

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Atletiko je počeo meč kao protiv gradskog rivala u prethodnoj rundi, i ponovo je egzekutor bio Tores, nije ni čitav minut prošao, a Atletiko je anulirao prednost rivala.

Ipak, već u devetom minutu Barsa je izjednačila preko Nejmara, koji je izveo svoj karakterističan sprint i rutinski poslao loptu iza Oblaka.

U 18. minutu Barsi je poništen gol zbog ofsajda u kojem se našao Nejmar posle ispucavanja Ter Štegena, situacija je bila jako diskutabilna.

U 27. minutu Grizman je propustio veliku šansu, šutirao je iz voleja pravo u Ter Štegena.

Samo minut kasnije videli smo jako lošu odluku sudija, glavni arbitar pokazao je na belu tačku iako je bilo jasno da se kontakt između Maskerana i Huanfrana desio van šesnaesterca, a Raul Garsija je bio siguran izvođač najstrože kazne.

Deset minuta kasnije prvo je Rakitić šutirao tik pored gola, Sikeira je uspeo da skrene loptu taman toliko da ona ode u korner, ali je iz tog kornera Atletiko primio gol.

Miranda je jako loše reagovao i sproveo loptu u svoju mrežu, te je Barsa ponovo izjednačila.

Atletiko je jurnuo napred, ostavili su mesta za kontranapade Katalonaca, što je znao da kazni Nejmar tri minuta kasnije još jednim sjajnim sprintom i rutinskom završnicom.

Na samom kraju poluvremena, Gabi je dobio crveni karton zbog čarki koje je izazvao posle sudijskog zvižduka, i tako ostavio svoje drugove na cedilu.

U drugom delu meča, Atletiko je pokušavao da napada, ali je Barsa čuvala loptu i prednost. Drugo poluvreme je bilo izrazito nesadržajno u poređenju sa prvim, treba još pomenuti da je i Suarez dobio crveni karton zbog očajnog starta nad Mesijem.

Barselona je savladala velikog protivnika i prvi je polufinalista Kupa Kralja. Sledeći protivnik biće joj Viljareal ili Hetafe.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak