Barsa silna i sa igračem manje

Autor: Boban Filipović
nedelja 24.08.2014.
22:52
Izvor: Sportske.net

Elće ispraćen s "Nou Kampa" sa tri gola u mreži iako je bio brojčano nadmoćniji od finiša prvog poluvremena. Leo Mesi namestio nišanske sprave i postigao dva gola, na debiju u Primeri pogodio i supertalentovani Munir El Hadadi. U istom terminu u Galiciji,

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Početak meča na "Nou Kampu" obeležila je nesvakidašnja sitacija, čim je sudija da znak za početak na teren je utrčala crna mačka. Sujeverni navijači Barse su se zabrinuli, alipuleni Luisa Enrikea nisu mnogo marili zbog toga.

Od samog starta na terenu je psotsojao samo jedan tim, šanse se nižu pred golom gostiju, El Hadadi i Inijesta pogađali su okvir gola, blizu je bio i Dani Alveš, gol je dugo visi u vazduhu i konačno je pao tri minuta pre kraja prvog dela igre.

Serđio Buskets je ukrao jednu loptu na 30-ak metara od gola Elćea, odigrao za Mesija koji je bio leđima okrenut golu, Argentinac se okrenuo, krenuo u solo prodor i preciznim udarcem doveo Barsu u vođstvo. Nije pomoglo ni to što su čak četvorica protivničkih igrača bila u bloku.

Međutim, već minut kasnije Katalonci ostaju sa igračem manje na terenu. Havijer Maskerano ruši rivala kao poslednji igrač odbrane i sasvim zasluženo biva isključen.

Iako se pretpostavljalo da bi to mogao da bude problem za Barsu, u nastavku se uopšte nije osetilo da Elće ima čoveka više.

Kako je počelo drugo poluvreme, El Hadadi postiže gol u meniru rasnog strelca i na velikoj sceni, pred skoro 70 hiljada navijača, demonstrira da je budućnost kluba. Debi iz snova za tinejdžera marokanskog porekla.

Spain Soccer La Liga

Lopta je uglavnom u posednu domaćina, šansi nema mnogo, ali u 63. minutu Leo Mesi kažnjava grešku odbrane Elćea koja gubi loptu u svom šesnaestercu i na elegantan način postiže svoj drugi pogodak na meču.

Barsa bez problema privodi meč kraju, pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ipak ostalo je 3:0, ali vrednije pomena od sporeadičnih šansi u finišu bile su ovacije sa tribina za El Hadadija i lakše povređenog kapitena Inijestu, umesto kojih je Luis Enrike na teren poslao Pedra i Serđija Roberta.

U isto vreme, odigran je i meč na "Balaidosu" u Vigu, gde je Selta ugostila Hetafe i pobedila ga rezultatom 3:1.

Domaćin je poveo preko Nolita u 20. minutu, Oreljana je duplirao prednost u 56. minutu, gostima iz predgrađa Madrida nadu vraća Samir na nešto manje od pola sata pre kraja meča, ali sve dileme oko pobedika otklanja ubrzo Larivej.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke