Barsa se igrala u Madridu, Real razbijen!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 21.11.2015.
20:07
Izvor: Sportske.net

Još jedna pobeda Luisa Enrikea, jedna od najbitnijih u prvenstvu i to protiv najvećeg rivala, Real Madrida. Rezultat veoma ubedljiv - 0:4!

BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Barselona je pokazala ono najbolje u "El Klasiku", Real Madrid u ovako slaboj formi jednostavno nije imao šta da traži iako se igralo na stadionu Santijago Bernabeu i iako je tim Luisa Enrikea krenuo bez Lea Mesija u startnih 11.

Ekipa Rafe Beniteza je tokom velikog dela meča izgledala kao razbijena vojska, krajnji rezultat je mogao da bude čak i ubedljiviji u korist gostiju koji su imali jasnu nameru od samog početka.

Igrao se 11. minut, Luis Suarez je primio jedan pas Serđija Roberta koji je bio veoma inspirisan danas, i u stilu najboljih napadača na svetu matirao je jednog od najboljih golmana na svetu, Kostarikanca Navasa.

Već je tada Real izgledao razbijeno, Barselona je bila bliža od tada drugom golu nego Real prvom.

Nejmar je pravio dosta problema odbrani domaćina, imao je dobru priliku iz slobodnog udarca, ali Navas je bio siguran i sprečio je novi gol gostiju. Nekoliko minuta kasnije, jedan od najboljih u domaćem timu, Hames Rodrigez, oprobao je udarac sa 20-ak metara, ali je Klaudio Bravo bio siguran.

Bez većih prilika sve do 39. minuta uz konstataciju da je Barselona imala više loptu u svom posedu.

U pomenutom minutu Barselona stiže do 2:0. Inijesta fantastično pronalazi Nejmara, ovaj pogađa gol Navasa za 2:0 i potpun raspad "Galaktikosa".

nejmar

Pred sam kraj poluvremena nove prilike za Barselonu, samo zahvaljujući odbrani Reala ostalo je 2:0. Rakitić i Luis Suarez su imali prilike da postignu golove za 3:0 u roku od samo jednog minuta, ali im to nije uspelo.

Razbijeni Real se malo oporavio tokom poluvremena, imali su dve dobre prilike da odmah po povratku sa odmora smanje na 2:1.

Marselo je imao veoma dobar prodor i šut, ali nije pogodio okvir gola, da bi nakon njega Hames Rodrigez oprobao ponovo udarac, ali Bravo je pokazao da je jedan od junaka ovog meča.

Onda potpuni šok na stadionu Santijago Bernabeu.

Igrao se 53. minut, magična akcija Barselone. Nejmar odlaže loptu petom Inijesti koji fantastičnim udarcem pogađa za ubedljivih 3:0.

ronaldo marselo

Potez Rafe Beniteza da izbaci možda i najboljeg pojedinca u Realu, Rodrigeza, razljutila je malo navijače Real Madrida, a Isko nije uspeo da trgne malo ovu ekipu.

Sve do 70. minuta bez velikih prilika, a onda jedna veoma dobra za Kristijana Ronalda. Odlično ga je uposlio Geret Bejl sa desne strane, Ronaldo je izašao 1 na 1 sa Bravom, ali je južnoamerički golman uspeo da odbrani i ovaj šut.

74. minut - 0:4. Akcija je tekla po sredini terena, Mesi je dodao loptu do Albe, ovaj je uposlio Suareza koji je rutinski ponovo savladao Kejlora Navasa za 4:0 postavivši tako konačan rezultat.

Igrači Real Madrida su pokazivali i frustracije do kraja meča, morali su i sa desetoricom da završe utakmicu pošto je Isko zbog udaranja protivnika dobio direktan crveni karton.

Munir je imao veliku priliku da postigne gol za 5:0, na drugoj strani Benzema da makar smanji rezultat, baš kao i Ronaldo, ali nije bilo promene rezultata do samog kraja meča.

Dakle, sasvim zaslužena pobeda Barselone, Rafa Benitez je u velikom problemu.
Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak