Barsa savladala Bilbao posle velike muke!

Autor: Janko Glavonjić
subota 13.09.2014.
17:54
Izvor: Sportske.net

Barselona se mučila 80 minuta protiv Atletik Bilbaa koji se nestvarno dobro branio, ali je ipak u smiraj utakmice popustio. Nejmar je postigao dva gola za pobedu svog tima od 2:0 (0:0).

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Počelo je žestoko, već u drugom minutu Benat je imao priliku posle asistencije Muniaina, ali je Bravo odlično intervenisao. Munir je uzvratio samo minut kasnije, ali bio je neprecizan. Munir je ponovo ušao u šansu u 19. minutu, bio u odličnoj poziciji, ali je ponovo bio neprecizan. Sjajnu loptu poslao mu je Mesi.

U 24. minutu gosti su tražili penal posle "zagrljaja" Maskerana i Aduriza, ali je sudija ostao nem. U 39. minutu Barsa je tražila penal posle starta Gurpegija na Muniru, ali sudija je ponovo samo pokazao da se igra nastavi. Čini se da je u oba slučaja mogao i drugačije da postupi.

U poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena Barselona je napravila ogroman pritisak na goste, ali je prosto neverovatno kako su se oni odbranili, bilo je tu čišćenja sa gol linije, sjajnih odbrana golmana i Atletik je otišao na odmor sa velikih 0:0.

U 50. minutu gol Munira je poništen zbog ofsajda, a dva minuta kasnije Iraizoz je dobro odbranio pokušaj Albe. U 59. minutu Munir je ušao u još jednu šansu, ali je ponovo sama završnica bila loša, šutirao je pravo u golmana Bilbaa. Da je mladi napadač Barse bio prisebniji danas, mogao je da se proslavi. Nešto kasnije, zamenio ga je Nejmar.

Upravo je Nejmar u 79. minutu konačno probio odbranu Atletika, rutinskim završetkom akcije posle sjajnog Mesijevog dodavanja.

Posle tog gola, Atletik se potpuno raspao i Nejmar je postigao i svoj drugi gol, ali ponovo, sve "lovorike" idu Mesiju koji je Brazilcu namesti gol na tacni.

Do kraja meča i jedni i drugi su jedva čekali da se meč završi i želja im je ubrzo i uslišena - Barsa je teškom mukom došla do pobede, ali iz ovog meča pamte se tri boda.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke