Barsa sa Mesijem u timu napada titulu svetskog prvaka

Autor: Beta Beta
petak 18.12.2015.
22:48
Izvor: Beta

Prva zvezda katalnosnkog giganta će po svoj prilici igrati finale klupskog svetskog prvenstva protiv Rivera.

BETA/AP Photo/Manu Fernandez
BETA/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Lionel Mesi trebalo bi bude spreman za finale svetskog klupskog prvenstva protiv River Plejta u nedelju, prenosi danas portal goal.com.

Argentnac je juče propustio utakmicu polufinala protiv kineskog Gvangdžua zbog problema sa bubrezima, ali taj bol ne bi trebalo da ga zaustavi da zaigra u finalu.

Odluka o tome da li će igrati neće biti doneta pre nedelje, ali su u klubu optimisti da Mesi može da odigra svih 90 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mića
Saturday, 19.12.2015
11:11

Fudbal je u novom veku a naročito u poslenjoj deceniji doživeo veliku promenu koja je ostala prilično nezapažena i malo komentarisana.nViše nego ikada ranije postao je timska igra. Vrdnost pojedinca u TIMU mereće se i ocenjivatu prema doprinosu timskoj igi i rezultatu koji tim ostvaruje, zahvaljujući svakom fudbaleru posebno. nDanas u Svetu (naročito u Evropi) postoji nekoliko timova sa fudbalerima vrhunske klase. Individualne razika između vrhunskih fudbalera ili nema ili su neznatne u pogledu kvaliteta. Ono što ih čini različitim je njihov doprinos TIMSKOJ igri.nGolovi jesu najvažniji aspekt i krajnji cilj u funkciji pobede tima, ali su oni nastali kao doprinos svih igrača u timu. U pripremi gola učestvije ceo TIM, počevši od odbrane preko srednje reda do napada.nStvari postaju komlikovanije kada se zna da za pobedu tima nije dovoljno samo davati golove već i ne primati golove. Odbrana tima je od izuzetnog značaja za krajnji ishod utakmice.nVeoma je teško u svakoj utakmici uklopiti sve komponente da idealno funkcionišu u TIMU.nMa kako dobar i kvalitetan igrač bio, on je ljudsko biće podložno različitim uticajima. Cilj je da igrači načine što manje grešaka u toku igre bilo u kojoj fazi (odbrana , sredina, napad)nVrhunski fudbaler može biti samo onaj ko se uklapa u timsku igru i doprinosi pobedi svog tima, na bilo koji način. Golovima, tačnim pasovima, asistencijama, oduzimanjem lopte protivniku...nKada TIM pobedi, nebitno je koji je igrač dao koliko golova. Kada TIM izgubi nebitno je što je pojedinac dao tri ili više golova. nNa kraju se pišu i pamte samo TITULE. Do njih se može doći samo TIMSKOM IGROM.nVeć sada a naročito u budućnosti fudbala, titule će osvajati timovi koji imaju fudbalere koji igraju za TIM u svakom trenutku utakmice.nU tome je razlika između dobrih i boljih fudbalera i između dobih i bolji TIMOVA.

avatar
Zlatna_Nozdrva_04
Saturday, 19.12.2015
05:48

Ajmo Messi jos jedan u nizu. Pored Injeste najtrofejniji u Barseloni. Messi G.O.A.T

avatar
NIKE
Saturday, 19.12.2015
00:17

Sad će nama Esad ovdje napisati kako je Messi igrač za velike mečeve, a nikada nije dao gol niti riješio ijedan bitan meč za Argentinu, niti dao gol u nok-aut fazi Worlda kupa, 2010te - (Mexiko i Njemačka - messi nijemi posmatrač), 2014te - (Belgija, Holandija i Njemačka - Messi pogađate nijemi pos.) takođe protiv Intera i Chelsea (10 mečeva) nula golova, još bio tragičar 2 puta (fulao ključne penale). Protiv Uniteda 2008e, Bayerna 2013e i Atletika 2014e niko ga nije našao na terenu, Unitedu 2009 i 2011te dao po gol, ali to nisu bili pobjedonosni golovi, nego samo nabijanje razlike, mečeve su riješili Eto u 10om minutu 2009e, a Vilja i Pedro 2011te, protiv Juvea 2015te Neymar riješio meč, Messi samo upisao nastup i to je to, tako da osim Realu 2011e i Bayernu prošle godine niti jedan važan meč nije riješio u LŠ. Zato nabijao golove Leverkusenu čak 5 u jednom meču, lupao Kopenhagena... dok jedan Zidan golovima riješio finale World kupa (Brazilu), proglašeno najljepšim golom LŠ u finalu 2002e donio trofej svom timu, doveo repku do titula World cupa i Eura u samo 2 godine razmaka, a Messi nije u stanju da donese titulu Argentini protiv Čilea i Uragvaja u Americi, Argentina je imala 2 igrača za velike mečeve Maradonu i Kempesa, koji su joj donijeli svjetski naslov, u današnjoj generaciji nema niti jednog, iako neki navijači Barce misle obrnuto. Tačno se vidi da samo bilda gol razliku na Getafeu, Levateu, Granati i Hihonu, ispravite me ako griješim? pozz :D